arti-201102080419006Iako se na prvi pogled čine zanimljivima i nimalo kompliciranima, remek-djela koja 44-godišnji Heston priprema i po nekoliko dana nisu za svačiji želudac.
Prije kraja emisije njegovi gosti moraju kušati spravljenu hranu, a da ne znaju koji su sve sastojci na pladnju.
Heston Blumenthal karijeru kuhara gradio je dugo godina. Već je u djetinjstvu znao čime će se baviti pa je proputovao Francusku, gdje je učio vještine spravljanja starinskih jela te je slična jela i pripremio u seriji. Uz sudjelovanje u brojnim kulinarskim serijama i showovima, Heston je vlasnik restorana The Fat Duck (Debela patka), a objavio je i nekoliko knjiga svojih savjeta i recepata. Između mnogih priznanja, Hestonov je restoran The Fat Duck osvojio titulu najboljeg restorana u Velikoj Britaniji za 2009. godinu prema vodiču Good food guide.
Svake subote od 20 sati gledatelje RTL-a 2 Heston će povesti na kulinarsko putovanje u prošlost te pripremati jela koja su zaista nezamisliva za svakidašnje ručkove.
Kao ljubitelj britanske kulinarske povijesti, Heston je u emisijama pripremio jela iz prošlosti koja je teško zamisliti. Između ostalih, na Hestonovu su se meniju našle i ove 'delicije' :
1) BIKOVI TESTISI Hestonovi gosti nisu ni slutili što su kušali jer su bikovi testisi bili preoblikovani u razne vrste voća, od jabuka i šljiva do grožđa.
2) PSIHODELIČNE GLJIVE U sklopu priređivanja gozbe u stilu filma Tvornica čokolade Heston je jedini legalan sastojak za psihodelične gljive pronašao na skrivenim brežuljcima Toskane.
3) SVINJSKE BRADAVICE Po uzoru na večere britanskog kralja Henrika VIII. iz 16. stoljeća.
4) KREMA OD BIKOVA EJAKULATA Ni više ni manje – krema je poslužena uz kravlji mozak te puding od navedenog sastojka.
5) PITA OD ŽIVIH PTICA Riječ je zapravo o piti iz koje pri završetku pripreme izlete crne ptice.
Vezani članci:
arti-201102080419006