Play ponuda

DODJELA NAGRADA PALA U DRUGI PLAN: / Holivudske zvijezde imale su jasne poruke za Donalda Trumpa

Image
Foto: Screenshot Youtube
30.1.2017.
8:28
Screenshot Youtube
Play ponuda

Nagrade udruženja glumaca već dugi niz godina dobar su pokazatelj kojem će od Oscarom nominiranih filmova pripasti najprestižnije filmske nagrade.

Emma Stone ('La La Land') dobila je nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu, a Denzel Washington za mušku.

Image
OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA OSCARA 2017.: /

Film 'La La Land' postigao povijesni uspjeh!

Image
OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA OSCARA 2017.: /

Film 'La La Land' postigao povijesni uspjeh!

Primajući nagradu, Stone je kazala kako živimo "u zaista složenim vremenima u svijetu, u našoj zemlji, a stvari su neoprostive i traže akciju".

Uz nju nominirane za nagradu bile su Meryl Streep ('Florence Foster Jenkins'), Natalie Portman ('Jackie'), Amy Adams ('Dolazak') i Emily Blunt ('Djevojka u vlaku').

Denzel Washington dobio je nagradu za ulogu u 'Fences' koji je i režirao. Pobijedio je Caseyja Afflecka ('Manchester by the Sea') i Ryana Goslinga ('La La Land') kao i Andrewa Garfielda ('Greben spašenih') i Vigga Mortensena ('Captain Fantastic').

Nagradu za najbolji filmski glumački ansambl dobio je onaj u filmu 'Hidden Figures' koji je iznenađujuće pretekao glumačku postavu 'Manchester By the Sea' i 'Moonlight'.

Viola Davis ('Fences') dobila je nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu, a Mahershala Ali za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu 'Moonlight'.

Primajući nagradu, Ali je govorio o ulozi koju je odigrao, mladog afroameričkog homoseksualca, te se založio za različitost i prihvaćanje.

Politika je odigrala važnu ulogu na svečanosti koja je počela porukom ljudima zatočenima u zračnim lukama, u skladu s Trumpovim ukazom.

Ashton Kutcher otvorio je dodjelu nagrada pozdravivši nazočne u dvorani, publiku uz male ekrane kao i "sve ljude na aerodromima koji pripadaju mojoj Americi".

"Volimo vas i želimo vam dobrodošlicu", rekao je.

Mnogi su izravno ili neizravno kritizirali Trumpovu odluku o zabrani ulaska ljudima iz sedam zemalja s muslimanskom većinom.

Julia Louis Dreyfus, koja je primila nagradu za najbolju žensku ulogu u TV komediji, naglasila je kako je njezin otac bio izbjeglica iz Francuske koja je bila pod okupacijom nacista i kazala da je "zabrana ulaska imigrantima uvredljiva i neamerička".

Našalila se kako je ona pobjednica, "bez obzira na to jesu li Rusi hakirali ili nisu ovogodišnju dodjelu nagrada SAG".

Ta je dodjela nagrada Udruženja filmskih i televizijskih glumaca jedna od najpozornije praćenih uoči dodjele Oscara, s obzirom na to da glumci čine najveću skupinu glasača Američke akademije. Nagrada je dobar barometar uoči dodjele Oscara.

Play ponuda
Play ponuda