'PRIJE TOČNO GODINU DANA...' / Alec Baldwin prisjetio se strave na setu kada je nehotice ubio snimateljicu: 'Ovo je najbolje klasificirati kao nesreću'

Image
Izvor: ABC/Screenshot

'Na današnji dan prije godinu dana...', kratko je napisao Alec Baldwin uz fotografiju pokojne snimateljice Halyne Hutchins i tako joj odao počast

23.10.2022.
14:18
ABC/Screenshot
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prije točno godinu dana svijet je šokirala tragedija na setu filma "Rust", kada je slavni glumac Alec Baldwin zapucao iz pištolja, koji je trebao biti tek jedan od rekvizita, i usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins.

Na snimanju filma dogodila se užasna katastrofa, kada je Baldwin mislio da u ruci drži rekvizit, no očito je imao smrtonosno oružje. Tragedije se glumac prisjetio i objavom na vlastitom Instagram profilu.

Proglašen krivim

"Na današnji dan prije godinu dana...", kratko je napisao Baldwin uz fotografiju pokojne snimateljice Hutchins i tako joj odao počast. FBI je pokrenuo istragu nakon policije te je holivudska legenda proglašena krivom.

U zaključnom izvješću FBI je potvrdio da je Alec Baldwin povukao okidač pištolja koji je usmrtio snimateljicu te pritom ozlijedio redatelja Joela Souzu. Forenzičke nalaze pregledao je i Ured medicinskog istražitelja u Novom Meksiku. No, obdukcijom su smrt Halyne Hutchins klasificirali kao nesreću.

"Pregled dostupnih izvješća koja smo dobili na uvid nije pokazao uvjerljive dokaze da je oružje bilo namjerno napunjeno pravim streljivom na snimanju. Stoga na temelju svih dostupnih informacija, uključujući nepostojanje očite namjere nanošenja ozljeda, ovo je najbolje klasificirati kao nesreću", stoji u službenom izvješću.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču