Skinite teške zavjese i objesite perlice

Zavjesa ili ne? Sve je više onih koji se odriču teških i masivnih zavjesa, te odabiru laganije materijale, poput svile i tankog platna. Ako je i to previše za vaš ukus, pokušajte na prozore objesiti perlice.

Šarene i vesele, ili jednobojne i elegantne unijet će šarm i romantiku u vaša četiri zida.

Zavjese od perlica za prozore, ali i vrata, privlačne su zbog svoje raznolike strukture, boja i materijala, a najčešće se koriste u ljetnim mjesecima zbog slobodnog strujanja zraka, a ujedno pružaju i dovoljno intime.

Iako u našim krajevima nisu česte u domovima, nego ih pronalazimo u salonima za uljepšavanje, trgovinama i noćnim klubovima, zbog svoje raznolikosti mogu se uklopiti u svaki prostor. Važan je odabir materijala i boja.

Za morski ambijent najčešće se koriste zavjese od školjki i prozirnih raznobojnih perlica, koje mogu biti plastične ili staklene, dok će u elegantnijem prostoru ili onom minimalističkom najbolje pristajati jednobojne bez visokog sjaja.

Proizvode se i od drveta, metala te akrila koji svijetli u mraku, a za one dubljeg džepa postoje i neodoljivi od kristala Swarovski.

Mogu vizualno ograditi neki prostor i stvoriti blagu granicu između dviju prostorija. Mogu suptilno odvojiti kuhinju od blagovaonice, odnosno dnevne sobe, ili spavaću sobu od garderobe… Mogućnosti su velike.

Staklene perle u kombinaciji s rasvjetom mogu dati zanimljive rezultate.

Ukras od perli može se naći i na zidu. Zavjese uvijek možete kombinirati sa zidovima, točnije s bojom i uzorkom, te bojom namještaja.

Možete odabrati i zavjesu od končanih resa, koja će prostoru dati elegantnu notu. Dostupne su u širokom spektru boja, a moguće je kombinirati više nijansi.

Imate li volje i vremena, možete arti-200906300083006 od željenog materijala. Drvo, školjke, kamenčići – sve što možete naći u prirodi može se iskoristiti.

Ako ste, pak, skloniji polugotovom proizvodu, u robnim kućama, na odjelu za tekstil i gumbe, potražite željene perlice.

U specijaliziranim trgovinama za uređenje doma možete pronaći najveći izbor perlica, kao i popratnog materijala za izradu.

Prethodni članci:

arti-201006160310006
arti-201006140232006

Povratak na Net.hr