Kako povećati male prostorije?

Mnogi od nas bore se manjkom prostora u stanovima i kućama. Ne očajavajte, postoje trikovi za vizualno povećanje prostora, a jedan od njih su i ogledala. Pažljivo biranje mjesta može sobu učiniti prostranijom.

Ako ogledalo stavite blizu prozora, jednim potezom ubit ćete dvije muhe. Prirodno svjetlo reflektirat će se u sobu, osvijetliti je i vizualno povećati. Svjetlost na najbolji način možete usmjeriti ogledalima, tako osvijetliti mračni dio sobe i vizualno povećati prostor.

Ogledalo nikako nemojte stavljati nasuprot prozorima koji gledaju na jug ili zapad kako biste izbjegli neugodni odbljesak.

Ukoliko imate uski hodnik za vizualno povećanje prostora, ogledalo stavite na cijelu jednu stranu, naravno, pazite da ne pretjerate. Ujedno, sobu ili hodnik obojite u svijetlu boju, a ukoliko se odlučite i za ormarić, ogledalo stavite na njega.

Ako ogledalo stavite između dvaju prozora, dobit ćete na dubini prostorije, a isto ćete postići ukoliko jedan zid obojite tamnijom bojom od ostalih i na njega stavite ogledalo.

Postoji trik s ogledalima na stropu za vizualno povećanje prostora, dizajneri tvrde da će se soba vizualno biti viša i raskošnija.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr