Zbog odricanja od diplome Nišliju pozvao ministar

Nisu mu ponudili posao

Nišlija Branimir Đurić koji se odrekao diplome zbog zapošljavanja “preko veze”, dobio je poziv iz kabineta ministra rudarstva i prostornog planiranja Milana Bačevića. Ali, tvrdi da mu nisu nudili posao.

Branimir Đurić kaže da je poziv usledio nakon što su posle pisanja Južnih vesti gotovo svi mediji u Srbiji objavili njegovu priču i nesvakidašnju odluku da se odrekne jedne od dve faultetske diplome.

Juče su me pozvali iz kabineta ministra Bačevića da pitaju da li možemo da se vidimo u njegovom kabinetu ovih dana. Rekli su da on želi da me primi da popričamo o mom problemu – kaže Đurić.

Iako se u pojedinim medijima pojavila informacija da mu je iz kabineta ministra ponuđen posao, Đurić to negira.

Niko mi nikakav posao nije nudio. Niko nije pominjao posao. Zvali su me na razgovor da pričam o svojim i o problemima mladih – rekao je Đurić.

Mladi geograf se, kako kaže, još nije odlučio. Još ne zna da li će otići na razgovor u Beograd. Sa ministrom bi, kako mu je rečeno, trebalo da se sastane sutra ili tokom sledeće nedelje.

Još se dvoumim, još uvek razmišljam – kaže Đurić.

Podsetimo, Đurić je u Nišu stekao dve diplome, diplomiranog turizmologa i master iz geografije. Zbog stranačkog i zapošljavanja “preko veze” diplome turizmologa odrekao se “preko novina”.

Povratak na Net.hr