NATRAG NA BIRALIŠTA

VUČIĆA RAZBJESNILI PROSVJEDI U BEOGRADU: Razmišlja o raspisivanju izvanrednih izbora u srpnju

Nakon što je u nedjelju premoćno, već u prvom krugu, pobijedio na predsjedničkim izborima u Srbiji, još uvijek aktualni premijer Aleksandar Vučić suočio se s golemim nezadovoljstvom većinom mladih koji već četiri dana prosvjeduju na ulicama Beograda i dvadesetak drugih gradova.

Tisuće prosvjednika na beogradskim ulicama pobunili su se, kako kažu, protiv Vučićeve diktature i uvjereni da je bilo namještanja izbornih rezultata traže održavanje drugog kruga izbora.

Prosvjednici su također digli glas i protiv sveprisutnog nepotizma tvrdeći da put do radnog mjesta u Srbiji vodi preko članstva u vladajućim strankama. Na sinoćnjem prosvjedu zasuli su zgradu Vlade rolama toalet-papira.

‘DRUGOG KRUGA NEMA NI U SJEVERNOJ KOREJI’: Politički analitičari seciraju Vučićevu izbornu pobjedu, razočarani protukandidati kipe od bijesa

Dosta mu je ultimatuma, pa će prihvatiti jedan zahtjev

Većina medija u Srbiji prešućuje prosvjede protiv Vučića, a ni on sam se javno ne očituje o njima. NO, tamošnji portal espreso.rs piše kako je Vučiću prekipjelo zbog prosvjeda i da ne želi da mu se na ulici postavljaju ultimatumi.

Stoga, piše espreso.rs pozivajući se na izvore bliske srpskom premijeru, on ozbljno razmišlja o rapsisivanju izvanrednih parlamentarnih izbora koji bi bili održani već u srpnju. Time bi prihvatio jedan od zahtjeva prosvjednika, očito uvjeren da bi na izvanrednim izborima njegova Srpska napredsna stranka dodatno učvrstila vlast koju već ionako čvrsto drži.

SRBIJA NAKON PREDSJEDNIČKIH IZBORA: Vučić će prisegnuti 31. svibnja, novi premijer očekuje se u lipnju

 

 

Povratak na Net.hr