prognoza Doriana Ribarića / Pred nama je dulje stabilnije razdoblje koje će biti pretežno sunčano, očekuje nas pravo ljetno vrijeme

Prijepodne pretežno, često i potpuno vedro; bit će i znatno mirnije nego jučer, samo ponegdje uz obalu još sa slabom do umjerenom burom

15.6.2021.
6:45
VOYO logo

Napokon je pred nama nešto dulje stabilnije razdoblje, kakvog u komadu nismo imali još tamo od veljače. Jača nam utjecaj anticiklone, a u drugom dijelu tjedna pritjecati će i topliji Afrički zrak pa će biti i ljetne žege. 

Utorak

Prijepodne pretežno, često i potpuno vedro. Bit će i znatno mirnije nego jučer, samo ponegdje uz obalu još sa slabom do umjerenom burom. Jutro u unutrašnjosti razmjerno svježe, ali će temperatura brzo porasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj prevladavajuće sunčano uz prolazno nešto oblaka, ali uglavnom onih visokih slojevitih što ne kvare odviše dojam lijepog vremena. Vjetar slab, a bit će opet i toplije uz 26-27 °C. 

Vrlo slično u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Pretežno sunčano, a tek mjestimice s umjerenom naoblakom oko slavonskog gorja, no sasvim suho. Bit će oko 27 °C, dakle, vrlo toplo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ /

Početak novog tjedna: Stiže pravo ljeto s visokim temperaturama zraka

Image
PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ /

Početak novog tjedna: Stiže pravo ljeto s visokim temperaturama zraka

U Dalmaciji sunčano, vedro, uglavnom samo uz granicu sa BIH lokalno umjeren razvoj oblaka. Puhat će uz obalu umjeren jugozapadni i zapadni, na otvorenome i sjeverozapadni vjetar, a povremeno može biti i pojačan. Barem bez bure koja je malo ohladila more, ali će temperatura zraka opet porasti. Idućih dana rasti će tako i more biti toplije. 

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, malo oblaka može biti u unutrašnjosti Istre i u gorju. No, vjetar će biti znatno slabiji, okrenuti će na slab do rijetko gdje umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Bit će i malo toplije, oko 28 °C, a osjetnije će zatopliti u gorju gdje se opet ide iznad 25 °C. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na kopnu 

U nastavku tjedna na kopnu pretežno sunčano. Bit će to prave ljetne prilike s kojima će od četvrtka neizostavna biti dnevna vrućina, za vikend još izraženija i neugodnija. U subotu i nedjelju bi se lokalno živa u termometru mogla popeti do visokih 35 °C. 

Idućih dana na moru

Na moru obilje sunca uz nešto postupniji porast temperature nego u unutrašnjosti. Puhat će ujutro slab burin, a danju će ugodu donositi maestral. Lokalne nestabilnosti vrlo rijetko moguće samo u unutrašnjosti Istre, u četvrtak i potkraj tjedna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo