OGLAS

VREMENSKA PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA / Još danas sunčano i suho, zatim nam stiže promjena: Idućih dana slijedi nam promjenjivo i nestabilno uz kišu

Temperatura bez veće promjene, uobičajena za početak svibnja

30.4.2022.
8:00
VOYO logo

Predah od oborina trajat će još samo danas. Naime, slabi nam anticiklona, a približava nam se vlažniji zrak sa zapada kontinenta koji će destabilizirati atmosferu idućih dana.

Praznik rada na otvorenome suh svakako u Dalmaciji, do poslijepodneva u Slavoniji i Lici, dok u zapadnim područjima već od jutra može biti mjestimične kiše, a popodne u unutrašnjosti i grmljavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SUBOTA

Prijepodne u većini krajeva sunčano pa i potpuno vedro. Još samo u ranim jutarnjim satima može biti pojačane, na udare jake bure, a ubrzo će i oslabjeti. Jutro za nijansu svježije, ali ubrzo će rasti temperatura.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje pretežno sunčano, iako će prolazno biti umjerenog razvoja oblaka. Uz tek slab sjeveroistočni vjetar bit će i još malo ugodnije nego jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično i na istoku zemlje, pretežno sunčano, a razvoj oblaka bit će nešto izraženiji oko slavonskog gorja. Temperatura oko 21 °C.

U Dalmaciji obilje sunca i vedrine, tek pokoji oblak u zaobalju uz granicu s BiH. Bura će potpuno oslabjeti, a zapuhat će slab do umjeren vjetar s mora. Bit će tako toplo, lokalno moguće i do 24, 25 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu još uvijek dosta sunca. U gorskim područjima umjerena naoblaka. Znatno mirnije nego danas, čak i u Velebitskom kanalu, a izostankom bure bit će i osjetno toplije.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijedi nam u unutrašnjosti opet jedno promjenjivo i nestabilno razdoblje. Bit će to česta izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja, a svakodnevno će pasti barem malo kiše ili prolazno kakav pljusak, osobito u nedjelju i ponedjeljak kada mogu biti izraženiji i praćeni grmljavinom. No, temperatura bez veće promjene, uobičajena za početak svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Promjenjivo i na Jadranu, ali uz nešto više sunčanog vremena. U nedjelju će se naoblačiti na sjevernom dijelu, a u ponedjeljak pokojeg pljuska može biti duž cijele obale. Zatim kiša samo sporadična, češća u drugom dijelu tjedna kada će zapuhati jugo.

Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Prevarantice
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Pakao pod morem
default_cta
U klinču
Tjelesna straža
Korgi
Megadance
Maša i medvjed
default_cta
Ljubavna zamka
John wick 2
VOYO logo