NESTABILNO VRIJEME / Iskoristite današnje sunce jer nas do kraja tjedna ponovno očekuju pljusak i grmljavina

Nakon par sunčanih dana, ipak nas ponovno očekuje novo nestabilno vrijeme. Danas nas još očekuje sunčani dan, no do kraja tjedna na kopnu i moru možemo očekivati pljuskovito i grmljavinsko nevrijeme

13.6.2023.
7:10
VOYO logo

Stabilizacija vremena kratko nam je trajala, već nam se približava nova porcija vlažnog i nestabilnog zraka. Ovog puta to će biti u sklopu ciklone koja će se izgledno premještati malo južnije od naših krajeva sa srijede na četvrtak.

Iskoristite dakle današnje sunce i povoljan dan, pred promjenjivije prilike u nastavku tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UTORAK

Ujutro i prijepodne pretežno vedro i malo svježije, u unutrašnjosti mjestimice po kotlinama te uz obale rijeka uz kratkotrajnu maglu ili samo sumaglicu, najčešće u Posavini. Duž Jadrana bura u početku umjerena, pod Velebitom jaka, ali postupno će slabjeti prema sredini dana.

Image
nije lako /

Ovako danas izgleda Hrvatska! Meteoalarm izbjegao tek krajnji jug, kiša cijeli tjedan

Image
nije lako /

Ovako danas izgleda Hrvatska! Meteoalarm izbjegao tek krajnji jug, kiša cijeli tjedan

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje pretežno sunčano, tek manji oblaci dnevnog razvoja, uglavnom u zapadnijim predjelima. Bit će čak malo toplije nego jučer, većinom između 24 i 26 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku dosta sunca, ponegdje i vedrine, samo manji grudasti oblaci na nebu, nešto veći tek oko slavonskog gorja, ali bez oborina. Vjetar slab, toplo, temperatura između 23 i 25 °C.

U Dalmaciji prevladavajuće sunčano, ne baš potpuno vedro uz visoke prozirne oblake, a samo mala mogućnost postoji za koji kraći pljusak u zaobalju krajnjeg juga. Slab vjetar s mora, a bit će posvuda vrlo toplo uz 27-28 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu pretežno, u gorju djelomice sunčano, ali mirnije, a time i za nijansu toplije. Bura će sasvim oslabjeti, tek će kasno navečer opet u Velebitskom kanalu biti pojačana.

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

Od srijede ponovno sve promjenjivije i nestabilnije. U početku uz tek lokalno malo kiše, a pljuskovi će najizgledniji biti tijekom četvrtka i petka. No, čini se da će oblačnije i nešto kišovitije biti u Slavoniji, dok bi ponegdje u središnjim predjelima moglo čak ostati suho uz više sunca. Temperatura malo niža, ostaje toplo, ali osjetno ispod prosjeka za ovaj dio godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

Na Jadranu u srijedu postupan porast naoblake uz južinu, samo lokalno koji pljusak, glavninom krajem dana. U četvrtak znatno nestabilnije, a na području Dalmacije je moguće izraženo grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom, osobito južnije od Splita gdje su onda moguće bujične i urbane poplave. Zapuhat će ubrzo bura, koja će tijekom petka postupno rastjerati te tmurnije oblake te osigurati opet sunčaniji i malo topliji vikend.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo