manje oblaka / Vraća se proljeće uz sunce i iznadprosječno toplo, ali sljedećih dana na Jadranu mogući su pljuskovi

U unutrašnjosti novi toplo, prilično sparno, osobito u najsunčaniji utorak, kada će pljuskovi uglavnom izostajati. Sredina tjedna zato povremeno uz više oblaka i lokalno izražene nestabilnosti, a u petak će ih biti još uglavnom samo na području Slavonije. Malo manje toplo prema vikendu kada će zapuhati uz sjeverac

22.5.2023.
7:10
VOYO logo

Nakon kiše i poplava, zavladale su prave promjenjive proljetne prilike uz dosta sunca pa čak i iznadprosječne topline.

No, iako imamo manje oblaka, oko Sredozemlja i dalje u višim slojevima atmosfere u tom jednom vrtlogu kruži vlažniji i nestabilniji zrak. Naši su krajevi prizemno u polju izjednačenog ili malo povišenog tlaka, ali nije sasvim stabilno, a nakon kišovitog razdoblja uz izraženo dnevno zagrijavanje imamo čest razvoj oblaka od koji poneki donose pljuskove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PONEDJELJAK

Ujutro i prijepodne većinom pretežno vedro i sunčano, rijetko gdje po kotlinama unutrašnjosti i uz rijeke na istoku samo kratkotrajna magla ili sumaglica. Malo manje vjetrovito, na kopnu slab do rijetko gdje umjeren sjeveroistočnjak, a duž obale bura postupno slabi, samo će još u početku mjestimice biti pojačana, osobito pod Velebitom.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uz razvoj oblaka će prolazno biti kraćih pljuskova i grmljavine, a bit će popraćeni i jakim udarima vjetra. Razvoj grmljavinskih oblaka nešto je izgledniji u sjevernijim i gorskim krajevima te oko Korduna i Banovine. Temperatura slična ili malo čak viša, bit će oko 26 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično i na istoku, možda tek ponešto rjeđi pljuskovi, ali oko zapadnoslavonskog gorja mogu biti prolazno izraženiji. Vjetar opet slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, pojačan naravno uz pljuskove. Temperatura između 25 i 27 °C.

U Dalmaciji dosta sunca i topline, no nestabilno pa će u zaleđu, osobito uz granicu sa BIH nicati grmljavinski oblaci, ali vrlo rijetko stizati do samog mora. Bura će potpuno oslabjeti, zapuhati slab maestral te će biti malo toplije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a kratkotrajna kiša ili pljusak mjestimice mogući uz razvoj oblaka u Gorskom kotaru i Lici. Bura slabi, a činit će vrlo toplo i sparno, osobito na moru.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti novi toplo, prilično sparno, osobito u najsunčaniji utorak, kada će pljuskovi uglavnom izostajati. Sredina tjedna zato povremeno uz više oblaka i lokalno izražene nestabilnosti, a u petak će ih biti još uglavnom samo na području Slavonije. Malo manje toplo prema vikendu kada će zapuhati uz sjeverac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu moguć samo poneki pljusak koji zaluta do obale iz unutrašnjosti, uglavnom tijekom srijede na sjevernom, a u četvrtak na južnom dijelu . No, značajniji vjetar će izostati, bit će toplo, a nova bura kreće u drugoj polovici tjedna.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo