nije lako / Ovako danas izgleda Hrvatska! Meteoalarm izbjegao tek krajnji jug, kiša cijeli tjedan

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

U utorak pak umjereno do pretežno oblačno, duž obale poslijepodne sunčanije. Mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji, vjerojatniji su na Jadranu u prvom dijelu dana, a u unutrašnjosti poslijepodne i navečer

5.6.2023.
8:40
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

DHMZ je za gotovo cijelu Hrvatsku izdao žuto upozorenje, osim za krajnji jug, a kažu da nam svima prijete lokalni pljuskovi s grmljavinom. Za osječku pak regiju najavljeni su mjestimični izraženiji grmljavinski pljuskovi.

Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, savjetuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Hrvatsku danas očekuje umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim, već od jutra na Jadranu i uz njega, a zatim i drugdje. U istočnim krajevima kiša i pljuskovi očekuju se u drugom dijelu dana, kada će sunčana razdoblja biti češća na Jadranu. Vjetar slab, na istoku do umjeren istočni, na Jadranu jugoistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26 °C, u gorju malo niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo