Zuroff: Kaznite svećenike koji služe mise za Pavelića

Efraim Zuroff, ravnatelj Centra Simon Wiesenthal, užasnut je što su se prije nekoliko dana u dava najveća hrvatska grada, Zagrebu i Splitu služile mise za ustaškog vođu Antu Pavelića.

2.1.2012.
17:39
VOYO logo

"Ova ceremonija, koju su crkvene vlasti zbog prosvjeda Centra Simon Wiesenthal ali i drugih institucija ranije bile stopirale, sramota je za Katoličku crkvu u Hrvatskoj. Nepojmljivo je da se misa za Antu Pavelića održava u zemlji koja bi uskoro trebala postati članica Europske unije. Pozivamo hrvatske vlasti da ubuduće zarbrane održavanje sličnih ceremonija te crkvene vlasti da sankcioniraju svećenike Vjekoslava Lasića i Stanislava Kosa", navodi se u Zuroffovom priopćenju.

Ističe da bi obojica trebala biti izbačena iz svećeničkog reda, jer su služenjem misa za Pavelića ruglu izvrgnuli katoličke vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, dominikanci Vjekoslav Lasić i Stanislav Kos prošli tjedan održali su misu za Antu Pavelića u Zagrebu u crkvi u Palmotićevoj ulici, a u Splitu, u crkvi na Mertojaku, služio ju je don Vjenceslav Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo