OSUĐEN SILOVATELJ /

Žrtvu namamio u stan: obećao joj posao, ali umjesto toga ju silovao

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Vrhovni sud osudio je na deset godina muškarca koji je namamio žrtvu u stan te ju silovao, a vještačenjem je pronađen napadačev DNA na odjeći i tijelu djevojke

24.4.2017.
10:29
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Vrhovni sud osudio je silovatelja sa sa šireg osječkog područja na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina, a vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 30. siječnja 2016. nadalje uračunava mu se u kaznu, piše Glas Slavonije.

Silovatelj mora također platiti 4.400 kuna troškova kaznenog postupka i 1000 kuna sudskog paušala. U stan je žrtvu namamio obećavši joj posao. Iskaz oštećene sud je prihvatio jasnim, logičnim i vjerodostojnim. Također, u obrazloženju presude Vrhovnog suda piše da rezultati ostalih izvedenih dokaza ne upućuju na zaključak da bi oštećenica imala razloga neosnovano teretiti optuženika. Biološkim vještačenjem pronađen je napadačev DNA na odjeći i tijelu djevojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne treba zanemariti okolnost, a koju žalitelj gubi iz vida, da je oštećenicu zapravo namamio u svoj stan obećavši da će joj pronaći zaposlenje”, kaže Vrhovni sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo