MINISTARSTVO I ŽUPANIJA SUGLASNI / Zračnoj luci Rijeka tretman jednak drugima, autoceste nazvati Goranka i Primorka

Image
Foto: Thinkstock.com

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, ministar Oleg Butković održao je radni sastanak sa zamjenikom župana Markom Borasom Mandićem i potpredsjednikom Županijske skupštine Đaninom Sučićem o aktualnoj tematici iz područja nadležnosti Ministarstva.

4.3.2016.
14:30
Thinkstock.com
VOYO logo

Središnja tema razgovora bila je prometna infrastruktura od nezaobilazne važnosti za Županiju s naglaskom na Zračnu luku Rijeka te njezin položaj u mreži hrvatskih zračnih luka kao i kvalitetnije povezivanje Zračne luke Rijeka s ostalim zračnim lukama u Hrvatskoj.

”Naša želja je da država, kao većinski vlasnik Zračne luke Rijeka sa 55 posto udjela u vlasničkoj strukturi, prepozna potencijal aerodroma na Krku te da isti bude pozicioniran uz bok vodećim zračnim lukama u Hrvatskoj”, rekao je Boras Mandić te istaknuo kako razvoj destinacije Kvarnera i riječkog prometnog pravca mora pratiti i razvoj Zračne luke Rijeka čiji se promet na godišnjoj razini mora približiti prometu od milijun putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Cilj je da Zračna luka Rijeka bude pozicionirana kao i ostale zračne luke u njezinoj kategoriji, kao zračna luka Dubrovnik i Split” te naglasio da je Primorsko-goranska županija jedna od vodećih turističkih regija u Hrvatskoj, te kao takva predstavlja temelj ovakvom razmišljanju.

Tema sastanka bilo je i povećanje prisustva domaće avio-kompanije Croatia Airlines tijekom cijele godine na Krku, u domaćem, kao i međunarodnom prometu te tendencija izgradnje vlastitog servisnog centra, gdje bi Rijeka mogla dobiti priliku za formalnim preuzimanjem uloge zamjenske zračne luke Zračnoj luci Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Riječan.in.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo