TROLANJE ZBOG FRKE / Misteriozno skijanje je 'patka' za Plenkovića: Što zapravo stoji iza 'provjere uvjeta za prijavu prebivališta' u Tarvisiju?

Image
Foto: Tomislav Miletic / Pixsell

Komunikacijska stručnjakinja Nikolina Borčić smatra da Milanović izbjegavanjem odgovaranja na pitanje o skijanju trola premijera i HDZ zbog afere Frka

24.1.2022.
7:48
Tomislav Miletic / Pixsell
VOYO logo

Gdje je nestao Zoran Milanović? Pitali su se to mnogi koji su primijetili da ga desetak dana nakon Nove godine uopće nije bilo u javnom prostoru. Iako nije objasnio gdje se skrivao, potvrdio je da je u subotu bio na skijanju u Sloveniji i Italiji, ironično dodavši da se raspitivao kako dobiti prebivalište u Kranjskoj Gori.

Početkom prošloga tjedna odlikovao je kardinala Vinka Puljića, potom je primio dobitnike državne nagrade za tehničku kulturu, a nije propustio ni poslati novo priopćenje u kojem proziva Andreja Plenkovića. On se ne odmara, kažu s Pantovčaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPRDNJA NA RAČUN FRKE /

Milanović je bio na skijanju u Italiji? Ne, već tvrde: 'Išao je provjeriti uvjete za moguću prijavu prebivališta...'

Image
SPRDNJA NA RAČUN FRKE /

Milanović je bio na skijanju u Italiji? Ne, već tvrde: 'Išao je provjeriti uvjete za moguću prijavu prebivališta...'

“Predsjednik Milanović nije na odmoru, u Zagrebu je. Predsjednik Republike inače nikada nije na odmoru, bio u Zagrebu ili ne, jer uvijek obavlja svoju dužnost. Jutros je na nekoliko sati otputovao u Kranjsku Goru, i usput posjetio Tarvisio, kako bi tamo provjerio uvjete za moguću prijavu svoga prebivališta, a kako bi potom mogao zatražiti državnu rezidenciju za stanovanje u Zagrebu. Budući da je državni dužnosnik, predsjednik Republike ima ista prava kao i svi drugi, kao što to tvrdi predsjednik Vlade. Predsjednik Milanović vratio se danas u Zagreb, nakon što je provjerio uvjete za moguću prijavu prebivališta u Kranjskoj Gori”, odgovorio je u subotu glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić na upit tportala.

Zašto nema frke oko Frke?

Na Pantovčaku kažu da su ozbiljno shvatili novinarsko pitanje i na njega dali ozbiljan odgovor, što se ne bi moglo reći za aferu Zvonimira Frke Petešića, koju je nedavno otkrio Net.hr. To HDZ-u, naravno, nije dobro sjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bahati i nekulturni Milanovićev glasnogovornik izbjegao je odgovoriti medijima na pitanje gdje mu se šef nalazi tj. odmara! Pa gdje je odjednom nestao #samoodgovoritenapitanje? Umjesto da se pravi nevješt – i to loše – neka Milanović skine oznake tajnosti sa svojih putovanja vojnim helikopterima i brodovima”, komentirao je politički tajnik HDZ-a Ante Sanader na Facebooku.

'Imamo i važnijih problema'

Nije samo HDZ-u odgovor s Pantovčaka problematičan. “Tim šaljivim načinom predsjednik Republike na određen način izbjegava dati odgovor na ona pitanja koja interesiraju javnost. Mislim da je do sada iz ponašanja njegovih prethodnika jasno da dužnosnici tog ranga moraju javnosti polagati račun čak i kada odlaze na skijanja ili privatna putovanja”, rekla je za N1 Dalija Orešković, saborska zastupnica Centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostov Nino Raspudić uvjerava da imamo važnijih problema. “Puno muškaraca ide u Tursku na presađivanje kose, ali eto znamo da tamo nije bio jer kosu ima. Ne vidim da je nešto mršaviji pa da je išao na neke liposukcije, evo ne vidim da je nešto drukčiji pa da je išao na neke tretmane, isti je zdravstveno kao i prije. Ako je išao na skijanje, ne vidim razlog zašto ne bi rekao da je bio na skijanju, ali ne bih ja to mistificirao, imamo mi važnijih problema”, komentirao je Raspudić.

Trolanje premijera

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić na sve se samo nasmijao. “S druge strane, gledajte, za komunikaciju odgovara Zoran Milanović. SDP nije njegov odvjetnik niti misli komentirati te njegove poteze", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanoviću nije prvi put da odbija objasniti svoje putešestvije. Ranije nije odgovorio na pitanja o svom odlasku na Mljet ili u službeni posjet Albaniji, a sad je primijećeno i njegovo dulje izbivanje iz javnog života. “Nije me bilo tri. četiri dana, bio sam s obitelji", rečenica je kojom je predsjednik objasnio cijelu situaciju.

Za profesoricu političke komunikacije Nikolinu Borčić najnoviji Milanovićev potez je, suvremenim internetskim rječnikom rečeno - trolanje. “Zoran Milanović ostao je dosljedan svom stilu iz kampanje, rekla bih da je osebujan i autentičan, ali scena u kojoj predsjednik trola premijera neke države za mene je uistinu za rubriku ‘vjerovali ili ne’. Smatram da je pretjerao zato što Zoran Milanović kao institucija predsjednika ima odgovornost komunikacijskog uzora”, komentirala je Borčić i dodala da je MIlanović time htio nastaviti graditi imidž na Plenkovićevoj demontaži ili jednostavno skrenuti pažnju s tog pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo