RTL DANAS U 19 SATI / Zoran Milanović dao ekskluzivni intervju, objasnio zašto se ponovno kandidira za Pantovčak

Image
Foto: RTL

Cijeli intervju s predsjednikom Milanovićem pratite u 19 sati u RTL Danas i na našem portalu Danas.hr

5.7.2024.
16:49
RTL
VOYO logo

Za RTL veliki intervju dao je na Pantovčaku predsjednik Republike Zoran Milanović s kojim je razgovarao naš Adrian de Vrgna.

Znakovite poruke predsjednik je poslao budućim protukandidatima, oštar je bio prema dijelu europskih čelnika, a evo zašto ide po drugi mandat nakon što nije uspio postati premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje, ispada li Pantovčak kao utješna nagrada nakon parlamentarnih izbora, Milanović je rekao:

"Nije to nagrada, niti sam to ikada gledao u tom transakcijsko-akumulacijskom smislu, da nešto zgrčem, neke bombone, torte, kremšnite, nešto pred sebe. To je dužnost i moja odluka, da se natječem još jednom je odluka motivirana dosadašnjim iskustvom, viđenjem onoga što se događa u Hrvatskoj, potrebe da se Hrvatska zaštiti od Plenkovićevog nasrtaja na sve institucije, ali na sve, opstrukcije ustava, izbjegavanje, sastajanje ustavnih tijela u koordinaciji vanjske politike i nacionalne sigurnosti. Zadnji puta je to bilo krajem 2021. godine i zahvaljujem onima koji su me podržali do sada, prije svega SDP-u, to je stranka koja mi je vrijednosno i u svakom drugom pogledu najbliža su i neki drugi, HSS reformisti, bude li ih još bit će dobrodošli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli intervju s predsjednikom Milanovićem pratite u 19 sati u RTL Danas i na našem portalu Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo