ELITNA LOKACIJA / Zna se tko je dao 8,5 milijuna kn za zapuštenu vilu koja se nalazi preko puta kuće Tuđmanovih: Sjećate li se nekadašnjeg kralja mlijeka?

Image

Vila, koja je zaštićeno kulturno dobro, ima 182 kvadrata i po jedan stan u podrumu, prizemlju i prvom katu

25.11.2022.
20:07
VOYO logo

Zapuštenu vilu na elitnoj lokaciji, odmah preko puta kuće u kojoj je živio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, država je uspjela prodati za osam i pol milijuna kuna. Kupio ju je sin nekadašnjeg kralja mlijeka Luke Rajića, Luka Rajić mlađi, doznaje RTL Danas.

Na pitanje je li očekivao takvu cijenu, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina kaže da jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici dobiveno milijun kuna više

"Očekivao sam i nadao se. Svrha ovakvog načina prodaje je da bude više zainteresiranih. Imali smo tri zainteresirana kupca koji su uplatili jamčevinu, koja nije bila mala, a koji su se natjecali na dražbi. To je svrha ovakvog načina prodaje. U konačnici se postiglo milijun kuna više nego što je procijenjena vrijednost", kahao je Paladina za RTL.

Budući da je riječ o iznosu koji je veći od milijun eura, odluka još ide na Vladu nakon čega se sklapa ugovor. Da je ovakav oblik dražbi najtransparentniji slažu se i agenti koji se bave nekretninama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sad smo uvijek na neki način imali kritiku prema ministarstvu i upravljanju imovinom, ali u ovom slučaju moramo ih pohvaliti jer je to napravljeno vrlo transparentno kroz dražbu i dobivena je u ovom trenutku odlična cijena za takvu vrstu nekretnine na toj lokaciji", kazao je Boro Vujović, agent za prodaju nekretnine.

Još neke elitne nekretne idu 'na bubanj'

Uskoro će na bubanj i rezidencijalna nekretnina u elitnom dijelu Zagreba u kojoj je nekad bila britanska ambasada. Procijenjena je na 20 milijuna kuna. U planu je prodaja i vile u Kostreni, a ići će i natječaji za turističke lokacije na Lastovu, Pelješcu, i Privlaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već smo u fazi nabave on-line platforme e javni natječaj putem koje nadam se da će biti gotovo do sredine sljedeće godine gdje će se sve državne nekretnine prodavati na toj platformi ili na licitaciji ili na dražbi", rekao je ministar Paladina.

Usprkos krizi, kupaca za takve nekretnine uvijek ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kupci su ljudi koji žele živjeti na elitnim lokacijama, kojima novac ne predstavlja veliku prepreku i koji jednostavno žele adresu i prednosti kojeo tako velika nekretnina nosi. Nije u pitanju hoće li je platiti malo više", rekao je Vujović.

Vila koju je kupio Luka Rajić mlađi ima 182 kvadrata. Stan u podrumu, prizemlju i prvom katu. A kako je kuća zaštićeno kulturno dobro, za svaku rekonstrukciju bit će potrebno odobrenje konzervatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo