KORIST ZA POLJOPRIVREDU /

Živi zid i SNAGA predlažu zakon o legalizaciji konoplje: 'Eliminirat će se crno tržište marihuane i izvan snage staviti mreža dilera'

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

U njihovom prijedlogu stoji da o konolji imaju tri gledišta s poljoprivrednog aspekta, a predlažu da se za industrijsku proizvodnju treba koristiti cijela biljka

13.10.2017.
13:00
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Klub zastupnika Živog zida i SNAGA-e predstavio je u petak prijedlog zakona o legalizaciji konoplje te tvrde kako će mjere koje predlažu značajno doprinijeti razvoju hrvatske poljoprivrede.

U njihovom prijedlogu stoji da o konoplji imaju tri gledišta s poljoprivrednog aspekta. Predlažu da se za industrijsku proizvodnju treba koristiti cijela biljka i da treba maknuti ograničenje prema kojem se može zasaditi samo jedan hektar konoplje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živi Zid i Snaga smatraju kako nije pošteno prema hrvatskoj poljoprivredi da je omogućen uvoz konoplje, a ne i proizvodnja. Ivan VIlibor Sinčić je istaknuo da su brojne europske zemlje legalizirale konolju u medicinske svrhe te da znanstvena istraživanja govore o velikom potencijalu konolje u liječenju ozbiljnih bolesti. 

Kad je riječ o rekreaciji, traže da se dozvoli upotreba za vlastite potrebe do šest stabljika konoplje. Legalizacijom do šest stabljika velikim će se dijelom eliminirati crno tržište marihuane i izvan snage staviti mreža dilera, a sudovi rasteretiti procesuiranja benignih prekršaja, uvjerava Ivan Pernar i poručuje da je zakonski prijedlog o legalizaciji konoplje "veliki korak naprijed za hrvatsko društvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedlog će, ističu iz Živog zida, u petak biti uvršten u dnevni red Sabora, pa bi do kraja godine mogao biti raspravljen u prvom čitanju. Potporu za njega očekuju od cijele oporbe, pa i dijela vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo