VRATIO I VIŠE OD 90 TISUĆA KUNA /

Žinić će dobiti spornu nekretninu u Glini? Ostvario pravo na trajno korištenje, plaćat će ju 1 kunu mjesečno

Image
Foto: Borna Filic/Goran Stanzl/PIXSELL

Žinić je do prošle godine bespravno koristio i državni stan u Zagrebu, no iz njega je deložiran

10.2.2022.
20:22
Borna Filic/Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Bivši sisačko-moslavački župan i bivši dugogodišnji šef županijskog HDZ-a, Ivo Žinić, na kraju je ipak dobio jednu od najljepših obiteljskih kuća u Glini, u središtu toga gradića u Runjaninovoj 7 koja mu je dana na korištenje neposredno nakon Oluje u kolovozu 1995. Kuća je bila u vlasništvu glinske obitelji Paspalj koja je u Oluji izbjegla u Srbiju, a država je nekretninu otkupila krajem 1999.

Naime, 18. siječnja ove godine država je tu kuću dodijelila na trajno korištenje bivšem sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću čime je uklonjena i zadnja prepreka da podnese zahtjev da mu je država daruje, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i obnovu Sisačko-moslavačke županije donio je Rješenje kojim se utvrđuje da Ivo Žinić ostvaruje pravo na stambeno zbrinjavanje davanjem u najam obiteljske kuće u državnom vlasništvu na adresi Glina, Runjaninova 7", napisala je odgovoru za spomenuti portal Blanka Bobetko Majstorović, privremena voditeljica toga odjela.

Image
koristio 3 državne nekretnine /

Bivši HDZ-ovu župan Žinić vratio stan državi nakon 27 godina, ali ostao dužan 25.000 kuna

Image
koristio 3 državne nekretnine /

Bivši HDZ-ovu župan Žinić vratio stan državi nakon 27 godina, ali ostao dužan 25.000 kuna

Rješenje mu je, tvrdi, dodijeljeno kao branitelju temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, nakon što je utvrđeno da Žinić nema u vlasništvu ni jednu drugu nekretninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliki će najam obitelj bivšeg župana sada plaćati te je li Žinić već podnio zahtjev da mu se kuća daruje, u Središnjem uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje su odgovorili da mjesečni najam za obiteljsku kuću na potpomogutom području iznosu jednu kunu, a zahtjev za darovanje još nisu dobili.

Zahtjev za darovanje kuće u Glini u kojoj je živio od kolovoza 1995. Žinić je podnio još 2008. Od 1995. do podnošenja zahtjeva mjesečni mu je najam bio 100 kuna, a od podnošenja zahtjeva za darovanje prema zakonu nije morao plaćati ni taj skromni najam.

Da bi ostvario pravo na darovanje bivše kuće Paspaljevih u Glini, država je od Ive Žinića tražila da državi vrati dio novca uložen u obnovu njegove trećine obiteljske kuće u Marinbrodu, ali je te zahtjeve ignorirao. Sada su iz Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje odgovorili Jutarnjem da je vratio 90.980,05 kuna koliko je iznosio trošak obnove njegove trećine obiteljske kuće u Marinbrodu, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo