VELIKE NOVOSTI / ZET otkrio kada ćete karte za tramvaj moći kupiti preko mobitela. To nije sve, stižu još neke promjene

Image
Foto: Zarko Basic/Luka Stanzl/PIXSELL

Dodajmo i da se od jeseni ukida tramvajska linija 15, od Mihaljevca do Gračansko Dolje, a do tog se odredišta produžuje linija 14. Namjerava se uvesti još pet autobusnih linija, a dvije produljiti. Za dvije linije peticijom su se izborili stanovnici tih mjesta

3.1.2023.
9:02
Zarko Basic/Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Iz ZET-a najavljuju da će se uskoro moći karte kupovati i preko mobilne aplikacije.

"Sustav naplate prijevozne usluge kontinuirano se modificira, a aktivnosti koje prethode aktivaciji mobilne aplikacije intenzivirale su se dolaskom nove Uprave. Stoga, očekujemo aktivaciju mobilne aplikacije za kupnju karata u prvoj polovici 2023. godine", otkrivaju iz ZET-a za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OD JESENI /

Novosti u ZET-u: Od iduće godine ukida se jedna tramvajska linija

Image
OD JESENI /

Novosti u ZET-u: Od iduće godine ukida se jedna tramvajska linija

Najavljivala se godinama, ali od toga na kraju nije bilo ništa. Čak je i 2020. godine već bila spremna i čekala usklađivanje ostatka prometnog sustava za implementaciju.

Neki će se pobuniti pa reći da postoji aplikacija ZET info, ali ona je neslužbena. Prije nekoliko godina nastala je kao projekt studenta koji ju je i ponudio gradskom prijevozniku na poklon što su oni odbili. Onda su potrošili oko dva milijuna kuna na izradu aplikacije koja na kraju nije ugledala svijetlo grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernjak piše da je za očekivati i kako će službena aplikacija koja se najavljuje u prvim mjesecima ove godine, uz kupovinu karata omogućiti i provjeru voznog reda, stanja u prometu te ostale slične mogućnosti.

Novi tramvaji i autobusi

Promjena će biti i u voznom parku jer krajem godine potpisan je ugovor za 20 novih tramvaja, a netom prije toga najavljen je dolazak 20 zglobnih autobusa, od sveukupno njih 65. Novi tramvaji u promet će tek 2024. godine, ali možda i bolje jer tko zna, možda bi tada došlo do proširenja tramvajske mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvadeset godina nije ni metar nove mreže nije napravljen. Razgovaralo se o Heinzelovoj, o Sarajevskoj te se nadam da će neki od tih projekata biti financirani iz EU fondova", govorio je prije desetak dana Tomislav Tomašević.

Uvođenje novih linija

Od jeseni se ukida tramvajska linija 15, od Mihaljevca do Gračansko Dolje, a do tog se odredišta produžuje linija 14. Namjerava se uvesti još pet autobusnih linija, a dvije produljiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trasa linije 220, koja ide od Glavnog kolodvora do Dugava, dobit će produžetak do naselja Kamenarka, a autobus 223 će od Mihaljevca prometovati do Markuševečke Trnave. Nove linije koje stižu do kraja 2023. su 152 Kuniščak – Šestinski trg, 240 Dumovec – Sesvetski Kraljevec, 285 Petruševec – Novi Petruševec, 167 Savski most – Blato i 117 Črnomerec – Jarun, pri čemu su se za posljednje dvije peticijama izborili stanovnici.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo