INCIDENT NA HRVATSKOM OTOČIĆU / Žena s američkim naglaskom potjerala dvije kupačice s mulića: 'Smije mi se u facu, tvrdi da je njeno i da joj nitko ništa ne može'

Image
Foto: Morski.hr

'Uvjeravam je da ne postoje privatne rive jer živim u Preku cijeli život i svima su nam dide zidali muliće, a ipak nisu naši i ne tjeramo nikoga s njih', kaže žena koju su potjerali s mulića na otočiću Ošljaku

16.8.2023.
10:51
Morski.hr
VOYO logo

Jedna žena iz Preka na Ugljanu ispričala je za portal Morski.hr što se njoj i njezinoj prijateljici dogodilo prije nekoliko dana na otočiću Ošljak prekoputa Ugljana. Njih dvije otišle su na izlet na taj živopisni otočić udaljen od Preka manje od pola nautičke milje.

"Oko 16 sati stižemo i nađemo praznu rivu u suncu. Krećemo staviti stvari na pod, a sa susjednog mulića neka gospođica s američkim naglaskom pristojno dovikuje da je to privatna riva od kuće iznad. Zabrinuta što su joj iznajmili apartman s pričom da će imati svoju rivu govorim joj da su je prevarili i da su sve rive javne. Ona objašnjava da je to ipak njena riva, didov kamen. I da moramo napustiti rivicu", ispričala je žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NE MOGU SE NAČUDITI AROGANCIJI I POHLEPI' /

Njemački turist osupnut prizorom s juga Hrvatske: 'Ovdje vam je sva sramota na jednom mjestu!'

Image
'NE MOGU SE NAČUDITI AROGANCIJI I POHLEPI' /

Njemački turist osupnut prizorom s juga Hrvatske: 'Ovdje vam je sva sramota na jednom mjestu!'

'Idi na svoj otok i svoj mulić'

"Kuća, izgleda, ima dvije "svoje" rive i ona se sunčala na susjednoj, ali nama nije dala na tu praznu. Gubim strpljenje, uvjeravam je da ne postoje privatne rive jer živim u Preku cijeli život i svima su nam dide zidali muliće a ipak nisu naši i ne tjeramo nikoga sa njih. Ona svoje, ja svoje, govorim da ću ih prijaviti kapetaniji, smije mi se u facu, tvrdi da je njeno i da joj nitko ništa ne može. "Didova kuća, didova riva." Ja i prijateljica odaberemo drugu rivicu", nastavila je prepričavati događaj žena iz Preka na Ugljanu.

No, nije imala mira pa se vratila na rivu kako bi, kaže, uslikala tu kuću i rivu i pokazala je Lučkoj kapetaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Morski.hr
Image
Foto: Morski.hr

Mulić s kojeg su potjerane dvije žene koje su se ondje htjele okupati

"Sad tamo već čekaju dečko i tata. Ona pokazuje tati: "To je ona koja je tvrdila da je ne možemo otjerati." Ne obazirem se, slikam rivicu i kućni broj. Čovjek luduje i viče, ponavlja 20 puta: "Zašto si mi slikala kuću, zašto si mi slikala kuću?" Unosi mi se u lice, ali bez prijetnji. Kažem da želim provjeriti je li stvarno riva njihova ili je po nekoj logici od ruba dvora i puta dalje sve javno. Dere, se i dere. Viče: "Zovi mi policiju, pošalji policiju." Kažem "hoću" jer živim na otoku i znam da ne mogu imati svoj mulić mada su zidali dido, tata, stric… Viče mi da idem ća na svoj otok, na svoj mulić. Dere se iz petnih žila dobrih pet minuta u komadu. Govorim mu deseti put da ja ne mogu imati svoj mulić i da su u krivu što misle da ga oni imaju", kazala je žena za Morski.hr.

Nije jedina s takvim iskustvom

Na koncu se s prijateljicom okupala na drugom muliću i vratila u Preko "na svačije muliće". Kasnije je saznala da nije jedina s takvim iskustvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cura u Kalima je upućena nedavno da napusti privatnu rivicu, više osoba na više rivica na Ošljaku, dvije osobe pokušale u Preku, ali ljudi su odbili pa su odustale, jednoj osobi na Ošljaku rekli da "ajde mogu oni ostati jer su naši" a turiste da otprave", kazala je dodavši na kraju kako bi vlasnike kuća uz more trebalo upozoriti i novčano kazniti u slučaju tjeranja turista i bilo koga.

POGLEDAJTE VIDEO: Postoje li u Hrvatskoj privatne plaže?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo