jednostavne želje /

Želje političara i građana za Božić: Bolje društvo, manje podjela, funkcioniranje institucija

Premijer obećao rad na boljem društvu s manje podjela, predsjednik Sabora pozvao protiv rada nedjeljom

25.12.2019.
19:07
VOYO logo

Dolazak na božićnu misu tradicionalno ne propuštaju vladajući političari, jer prilika je to za poslati poruke građanima. Pa je premijer s nekolicinom ministara i šefom Sabora stigao je u zagrebačku Katedralu, na božićnu misu koju je predvodio kardinal Bozanić.

Na misi i nakon nje kontakt s građanima i prilika za naglasiti smjer Vlade do kraja mandata.

„Činiti društvo boljim, kvalitetnijim život građana, smanjivati tenzije, podjele - mislim da je to jedna od glavnih teza mandata i truditi se da institucije dobro funkcioniraju, gospodarstvo napreduje, a da solidarnost bude prožeta kroz sve javne politike“, kazao je premijer Andrej Plenković.

A božićne želje zaželio je i predsjednik Sabora koji je potvrdio da se razmišlja o drugačijoj regulaciji rada nedjeljom:

„Treba pronaći model koji je kompatibilan s europskim modelima. Sličan primjer je upravo Austrija, da se rad nedjeljom smanji na najmanju moguću mjeru. Postoje službe koje moraju raditi nedjeljom, no sve ono što nije nužno smatram da bi taj dan trebalo osloboditi posla“, kazao je Gordan Jandroković.

Pred ministrom vanjskih poslova veliki je izazov. Za točno tjedan dana Hrvatska preuzima predsjedanje Europskom unijom:

„Kad imate puno posla to znači da ste angažirani. Iskustva imamo znanja kolega, predsjeda cijela HR ne samo tijela državne uprave“, kazao je Gordan Grlić-Radman.

Listu prioriteta, dobrih želja ali i ocjena, šalju Plenkovićevi ministri i suradnici….

„Ono što je činjenica to je da iz godine u godinu da svi naši pokazatelji ekonomski rastu i tako ćemo nastaviti“, poručio je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

„U zadnjoj godini mandata moramo zaokružiti taj normativni segment, težište ćemo odmah na početku 2020. staviti na civilne žrtve rata“, kazao je ministar branitelja Tomo Medved.

„Puno mira, sreće, zdravlja i da nam svima svima bude bolje nego ove godine“, poručio je Željko Reiner, potpredsjednik Sabora.

I dok građani rado poziraju s vrhom vlasti, kada ih se pita jesu li s vladajućima zadovoljni, ne libe se reći što misle:

Mirjanine želje su jednostavne: „Da sve bude bolje, da bude mira i sreće“.

Mladen iz Zagreba kaže da političari rade, ali da se uvijek može više.

„Da budu korektni i rade za narod. Uvijek se može više“.

 A Božić i kraj godine prilika su za podvlačenje crte gdje smo i kuda kao društvo idemo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo