ne, nije šala / Želite znati koliko košta mjesečni pokaz? Morat ćete prvo Prometu Makarska platiti 25 kuna!

Image
Foto: MirandaČikotić

Potvrdu o cijeni mjesečne karte može se izvaditi na autobusnom kolodvoru Makarska, te je cijena iste 25,00 kuna

11.4.2019.
8:23
MirandaČikotić
VOYO logo

Da bi doznali koliko košta  mjesečni pokaz, radnički blok karata za relaciju Split-Makarska, morate Prometu Makarska platiti 25 kuna. Da, dobro ste pročitali!

Iako bi bilo sasvim logično da ih telefonski nazovete ili pitate na njihovom šalteru koliko dođe pokaz, u Prometu Makarska su odlučili malo stvari zakomplicirati, i naravno zaraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdu o cijeni mjesečne karte može se izvaditi na autobusnom kolodvoru Makarska, te je cijena iste 25,00 kuna. Isprintaju vam je na A4 papir na kojem piše: "Potvrda o cijeni vozne karte kojom se potvrđuje da vozna karta na relaciji Makarska-Split prijevoznika Prometa Makarske iznosi 2000 kuna". To je to.

Slobodna Dalmacija dobila je potvrdu da je ovakav način naplate informacije i drugdje praksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, dosta prijevoznika zarađuje, po našem mišljenju neopravdano, na izdavanju potvrda o visini cijene prijevoza. To bi svakako gospodarski inspektori trebali provjeriti je li im u opisu poslova i imaju li to u cjeniku. Jedna firma u blizini Zagreba traži od kupaca 100 kuna za takvu potvrdu", stoji u odgovoru tajnika Tomislava Lončara.

Na upit je li ovakva praksa legalna, na besplatnom telefonu za zaštitu potrošača Ministarstva gospodarstva kratko su poručili da ne znaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Radno vrijeme kolodvora je 5.30 do 22.00 h.

Inače, blok karata (50 komada) dođe 20 posto jeftinije nego da se kupuje karta po karta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo