PANIKA KOD KONZERVATIVACA /

Zekanović poslao pismo Stieru: 'Vratite se iz Argentine i zaustavite ratifikaciju Istanbulske konvencije'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zekanović je u pismu naveo kako je Stierova nazočnost na današnjoj sjednici predsjedništva HDZ-a nužna kako bi se zaustavila ratifikacija Istanbulske konvencije

12.3.2018.
7:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnik stranke Hrast Hrvoje Zekanović uputio je pismo HDZ-ovom zastupniku Davoru Ivi Stieru koji je otuputovao u Argentinu kao član delegacije predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja se tamo susreće s hrvatskom zajednicom. Naime, nakon što je HDZ najavio da će podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije, Zekanović je poručio Stieru da uloži trud kako do ratifikacije ne bi došlo. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti: 

"Kao član Hrasta sam kao i Vi izabran u Hrvatski sabor na listi HDZ-a u čijim programskim osnovama stoji da je demokršćanska stranka, što je i kroz samu kampanju isticano nebrojeno mnogo puta. Najava da će HDZ podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije je duboko u suprotnosti s demokršćanskim zasadama te stranke te smatram da je iznimno važno da uložite maksimalan trud da se to ne dogodi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što Vam je zasigurno poznato u ponedjeljak 12. ožujka u 17 sati održava se sjednica Predsjedništva te Nacionalnog vijeća HDZ-a. S obzirom da ste član Predsjedništva te obnašate dužnost političkog tajnika HDZ-a smatram da je zbog važnosti trenutka odnosno zbog iznimno velikog prijepora oko ratifikacije sporne Istanbulske konvencije nužna Vaša nazočnost na navedenoj sjednici. 

Naime, upravo ste Vi političar koji u javnosti slovi kao autentični zastupnik demokršćanskih stavova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš boravak u Argentini je u usporedbi s važnosti političkog trenutka u Hrvatskoj zanemariv. Stoga Vas molim da ovaj poziv shvatite ozbiljno te sudjelujete na sjednici Predsjedništva kako biste branili vrijednosti koje dijelimo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo