uoči sjednice vlade /

Zdravko Marić o Agrokoru: 'Spreman sam odgovoriti na sve upite, nemam namjeru ništa skrivati'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Uoči sjednice Vlade, ministar financija, Zdravko Marić, odbacuje sve optužbe da je znao pravo stanje Agrokora

18.10.2017.
9:53
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Od prvog dana vrlo sam svjestan svoje odgovornosti i uloge ministra financija. Prošli smo već glasovanje o povjerenju u Saboru. Tada sam argumentima časno i dostojanstveno branio i sebe i funkciju ministra. Optužbe su bile neutemeljene. Smatram da ono zbog čega me treba ocjenjivati su rezultati, a ne to što sam radio negdje. Puno puta sam objasnio svoju ulogu u Agokoru", rekao je  Zdravko Marić uoči sjednice vlade

Marić nije htio komentirati uhićenja članova uprave Agrokor, ali je rekao kako je radio s tim ljudima te da na svom primjeru zna kako situacija nije jednostavna. Nakon što je slučaj o Agrokoru dospio u javnost, javljaju se optužbe da je znao za stanje u Agrokoru i da je sve pokušao zataškati, no on optužbe ponovo odbacuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja uloga u Agrokoru je bila drugačija, nisam sastavljao financijske izvještaje ni sudjelovao u njihovom revidiraiju. Što god da bude, spreman sam odgovoriti na sve upite jer nemam ni pravo ni namjeru ništa skrivati", poručio je Marić.

"Ako gledate u cijelu strukturu Agrokora, jedini dio duga koji ima instrument osiguranja je onaj kredit HBOR-a. Podsjetio bih i na optužbe da ukidam porezni USKOK. Cijelo vrijeme tvrdim da mi to nije bio plan. Takva institucija ne treba biti pri kabinetu minstra, treba biti pri Poreznoj upravi gdje i pripada", kazao je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo