ipak došlo do odgode plana... / Zdravko Mamić imao spreman plan za bijeg u Dubai, ali iz Mostara je poletio samo Zoran Mamić

Kako doznajemo iz sigurnosnih službi BiH, avion u Mostaru je već bio spreman, ali u zadnji tren je došlo do odgode plana

14.11.2018.
22:14
VOYO logo

Nakon što je RTL jučer ekskluzivno doznao i objavio da se Zdravku Mamiću sprema izručenje u Hrvatsku, Mamić je odmah pripremio plan za bijeg. Kako doznajemo iz sigurnosnih službi BiH plan je predviđao bijeg u Dubai, avion u Mostaru je već bio spreman, ali u zadnji tren je došlo do odgode plana.

Doista, u 19 sati s aerodroma u  Mostaru poletio je privatni zrakoplov u kojem je sjedio jedan Mamić. Ali ne Zdravko koji bježi u Dubai, nego Zoran koji leti u Zagreb. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Mamić u telefonskom nam je razgovoru potvrdio da je danas posjetio brata, a u Zagreb ide na na sutrašnju utakmicu Hrvatske i Španjolske. Odvjetnik Zdravka Mamića kaže - razgovarali su jutros.

"Danas smo se ponovno čuli od 11 sati do 11 i 15, dugo smo razgovarali, sasvim mirno, nismo razgovarali o nekakvim njegovim odlascima pogotovo jer sam mu ja napomenuo da ćemo se sutra, preksutra vidjeti jer ja planiram povodom žalbe koju pišem ići kod njega. Ali, pouzdano znam da je u tom momentu bio u vili Regini u Međugorju gdje je on stalno u boravku", kazao nam je Veljko Miljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas poslijepodne pojavila se vijest da Zdravko Mamić planira privatnim avionom pobjeći u Ujedinjene Arapske Emirate, gdje mu brat radi kao trener. Da je ideja o bijegu postojala - potvrđeno nam je iz nekoliko izvora. 

Sve se događa dan nakon što je RTL objavio da bi Zdravko Mamić ipak mogao biti izručen Hrvatskoj zbog izvlačenja 200 milijuna kuna iz Dinama, za što ga tereti USKOK u drugoj optužnici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sinoć je on bio jako uzrujan jer je čuo svakojake komentare za ovo najnovije rješenje Vrhovnog suda u pogledu mogučnosti duplog istražnog zatvora", kaže Miljević.

Ako Mamiću, koji se inače nalazi i na tjeralici, bude određen pritvor, mogao bi se aktivirati ugovor Hrvatske i Bosne i Hercegovine po kojemu bi Zdravko Mamić mogao biti izručen Hrvatskoj. Iz tog razloga, planirati bijeg u Ujedinjene Arapske Emirate i nije dobra ideja. Članica su Interpola, što znači da su i oni obvezani izručiti bjegunce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo