ZBOG PITANJA O SNIMCI, BANDIĆ SE POGUBIO PA NAPAO NOVINARA: / 'Ja nisam žmigavac. Znate koliko bi vi radili kod mene? Možda dva sata'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
17.4.2019.
11:22
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Kaže da stoji iza svake riječi, osim što je pogriješio kada je rekao da mu je rod

Na suđenju u aferi Agram objavljenje snimke u kojima Milan Bandić urla na bivšeg pročelnika stručne službe Vidoja Buluma te kao ga pita "osjeća li Hrvatsku", "ima li srca" i govori o djevojci koja je "iz njegove familije", no u njima Bandić ne vidi ništa sporno. Ali je zato problem u novinarima koji se usude pitati.

Image
'JEL TI ZNAŠ TKO JE ONA, RADITE POSAO PREKO K....': /

Na sudu preslušavane snimke Bandićevog urlanja i pokušaja zapošljavanja

Image
'JEL TI ZNAŠ TKO JE ONA, RADITE POSAO PREKO K....': /

Na sudu preslušavane snimke Bandićevog urlanja i pokušaja zapošljavanja

Tako je prilično osebujno napao novinara N1 Ivan Skorina koji ga je pitao osjeća li milan Bandić Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odjednom mu više nije rod

Za početak, spomenuta djevojka odjednom mu više nije rod. "Prvo, nije iz moje familije, to možete provjeriti. Mogu i ja nešto krivo reći. Za razliku od drugih u Hrvatskoj, ja ono što mislim to i govorim", krenuo je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapošljava on, a ne Grad Zagreb

Potom je tvrdio kako Grad Zagreb ne zapošljava preko veze. Pri čemu je 'tata Zagreba', sebe poistovjetio s gradom.

"Zapošljavam isključivo sposobne, a ne podobne. Nijedna od osoba nije član moje obitelji niti moje bivše i sadašnje stranke. Vodim se poštivanjem procedure i sposobnosti.", nastavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rado bi sve objasnio ali ne može jer je suđenje (jedno od mnogih) u tijeku. Ispričao se zbog psovki, ali kaže da je to njegov stil.

'To je moj stil, zato imam šest mandata'

"Ne smijem komentirati postupke koje se vode. O akterima, vremenu i okruženju prije četiri godine se nadam da ću uskoro nešto moći reći. Pravda je spora ali dostižna, stojim kod svake riječi koju sam izrekao, jedino isprika za sočniji jezik. To je moj stil, zato imam šest mandata. Poštujući zakon mogu unaprijediti nekoga tko je to zaslužio, po principu sposobnosti, a ne podobnosti", rekao je Bandić. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mu se svijedjelo ni konkretno pitanje koliko je gradskih ureda izmišljeno da bi se zapošljavali ljudi, ciljajući na dio razgovora u kojem Bulum odgovara Bandiću: ”Napravit ćemo odjel za analitiku i još neka dva mala odjela. Smislit ćemo nešto”. Koliko se moglo čuti na snimci, Bandić je dogovarao čak i raspored sjedenja na tim izmišljenim radnim mjestima te kolike će koeficijente imati buduće zaposlenice.

'Znate koliko bi vi radili kod mene? Dva sata'

Bandić na to odgovara da on nije ničiji žmigavac. "Nijedan ured nije izmišljen, uredi se prilagođavaju potrebama posla. Ja nisam ništa izmišljao, nisam iluzionist i nisam ništa izmislio. Vaša sugestivna pitanja me neće fascinirati. Pozivam vas da pustite sve što sam govorio. Uzmite iz USKOK-a sve pa se zabavite s tim. Uskoro ću nešto moći reći... To što mislite da bi gradonačelnik Zagreba trebao biti žmigavac, to je vaš problem. Ja nisam ničiji žmigavac", kaže Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je i da stoji kod svake riječi na snimkama, da nije radio ništa nezakonito te da je jedino pogriješio rekavši da je djevojka njegov rod.

Skorin ga je pitao je li mu neugodno zbog rječnika kojim se koristio. "Zašto bi mi bilo neugodno? To je moj stil, nisam savršen kao vi. Vi s N1 ste savršeni. Znate koliko bi vi radili kod mene? Dva sata. Ako vam se taj stil ne bi sviđao.... Ja biram suradnike, unaprjeđujem one koje su zaslužili, kad zakon nije regulirao pitanje napredovanja", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo