izmjena Pravilnika o cestarinama / Zbog pada prihoda otežano financiranje županijskih prometnica

Image
Foto: RTL

Razlog tome je, kažu u Županiji, izmjena Pravilnika o cestarinama kojom su smanjene cestarine za vozače autobusa i kamiona. Prometnice naše županije, kojih ima više od tisuću kilometara, teško je održavati prihodima koji stagniraju i padaju već 10 godina

19.4.2016.
13:16
RTL
VOYO logo

Župan Zlatko Komadina sa suradnicama održao je press kolegij na kojem je bilo riječi o radu Županijske uprave za ceste PGŽ, rasporedu sredstava za sufinanciranje programa i projekata nacionalnih manjina, realizaciji sredstava za decentralizirane funkcije zdravstvenih ustanova na području Primorsko-goranske županije, programu rada Savjeta mladih kao i drugim aktualnostima, prenose mrežne stranice PGŽ.

Župan je izrazio nezadovoljstvo financijskim dijelom izvješća Županijske uprave za ceste jer prihodi ne samo da stagniraju, već i padaju. Razlog tome je izmjena Pravilnika o cestarinama kojom su smanjene cestarine za vozače autobusa i kamiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam financijski plan, naglasio je Komadina, ostvaren je korektno: od 101 milijun planiranih prihoda realizirano je 95 milijuna: “To pokazuje da od planiranih pomoći koje dolaze od Hrvatskih cesta, Županije te gradova i općina, jedino je Primorsko-goranska županija u potpunosti ispunila svoje obaveze, dok Hrvatske ceste nisu uopće financijski pomagale ŽOC-u. Zbog smanjenja proračuna smanjio se udio gradova i općina, što sve objašnjava preostalih 6 milijuna kuna”, pojasnio je župan.
Prometnice naše županije, kojih ima više od tisuću kilometara, teško je održavati prihodima koji stagniraju i padaju već 10 godina. Specifičnost naše županije je da ima puno kilometara, velik je ruralni dio i ima snježne uvjete gdje se veliki iznos troši na redovno održavanje prometnica.

Više pročitajte na portalu Riječan.in

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo