Zbog mutnih isplata istražuje se cijelo poslovanje HGK

Ministarstvo financija, Državna revizija i USKOK kreću u provjeru poslovanja Hrvatske gospodarske komore u razdoblju od 2006. godine do danas.

14.11.2013.
7:48
VOYO logo

Kako piše Novi list , nesužbeno se saznaje kako su istražitelji dobili 'mig' kako bi bilo pametno napraviti istragu cijelog poslovanja, a posebna pažnja posvetiti će se navodno čudnim isplaćivanjima dnevnica, putnih troškova te sumnjivim javnim i direktnim nabavama.

Sam tehnički posao provjere financijske dokumentacije u HGK obavit će financijska inspekcija Ministarstva financija te Državna revizija, s obzirom da su oni obučeniji za taj posao od USKOK-ovih istražitelja. Bilo kakve potencijalno sumnjive transakcije predat će potom tužiteljskoj ekipi, koja će nastaviti procesuirati Nadana Vidoševića i ostale potencijalne osumnjičenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u 'češljanju dokumenata' vremenska granica postavljena je na 2006. godinu, jer se istraga u aferi 'Remorker' odnosi na to razdoblje. Ministarstvo financija u suradnji s DORH-om pak provodi ukupni nadzor poslovanja, te proračunski i porezni nadzor nad poslovanjem Komore u posljednjih desetak godina. No, pored financijskih spisa Gospodarske komore, sve relevantne službe pregledavaju i osobne financije Nadana Vidoševića.

Cijeli članak pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo