Zbog Jovanovića su letjele cigle na HDZ

'Govor Željka Jovanovića o tome da je HDZ zločinačka organizacija potakao je mržnju prema stranci što je kasnije rezultiralo ciglama pred HDZ-om i prijetnjama premijerki Kosor', kazao je V.

21.10.2011.
22:20
VOYO logo

Gostujući u Dnevniku Hrvatske televizije Vladimir Šeks je pojasnio kako HDZ SDP-ovog zastupnika Željka Jovanovića ne tuži zbog izgovorenih riječi u Saboru, već zbog onih van sabornice. Time pobija tvrdnje SDP-ovaca da je ukidanjem imuniteta Jovanoviću oduzeto pravo na slobodu govora.

"Njegov govor o tome da je HDZ zločinačka organizacija potakao je mržnju prema stranci što je kasnije rezultiralo ciglama pred HDZ-om i prijetnjama premijerki Kosor", kazao je Šeks ističući kako i predsjednik podržavajući SDP time podržava širenje govora mržnje. Naime, Josipović je komenitarjući odluku Sabora kazao kako bi takva odluka mogla unijeti debalans u politički život, te ograničiti slobodu zastupnika da se bore za svoja stajališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred kamerama mahao svojom knjigom

Gostujući u Dnevniku na potpredsjedniku Sabora vidjelo se da je uzrujan, te je u jednom trenutku pred kamere izvukao i vlastitu knjigu ističući kako je u njoj govorio o verbalnom deliktu.

Na pitanje je li HDZ sam sebi danas, kako neki tvrde, zabio autogol, Šeks je odgovorio: "Nismo, zabili smo više golova u mrežu Kukuriku koalicije, napunili smo im mrežu. HDZ je danas ohrabrio demokraciju u Hrvatskoj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opačić: Pokušat ćemo srušiti odluku

Nešto prije Šeksa u Dnevniku je gostovala i SDP-ova saborska zastupnica Milanka Opačić koja je kazala kako će se ta stranka savjetovati s pravnim stručnjacima u namjeri da odluku Sabora proglasi ništavnom.

Na pitanje je li Zoran Jovanović mogao izabrati drugačije riječi govoreći o HDZ-u kao zločinačkoj organizaciji, Opačić je rekla da je i mogao, ali da je činjenica da su bivši premijer, bivši šef Carine i HDZ-ova blagajnica svi članovi te stranke i svi iza rešetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović: Neka se pogledaju u zrcalo

Njen šef Zoran Milanović, pak, za RTL je prokomentirao izjave kolega iz Sabora koji su danas ondje glasovali o imunitetu Ž. Jovanoviću.

"Neka se pogledaju u zrcalo i zapitaju je li im to trebalo", kazao je ujedno pojasnivši da je pod riječima ustavni udar mislio na "narušavanje Ustava i pravno nasilje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110210808006 arti-201110210619006 arti-201110210435006 arti-201110210277006

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo