JAVLJA HAK / Zbog jake bure zatvorene ceste, autoceste, mostovi. U prekidu i trajektne, katamaranske i brodske linije

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Ističu i kako promet otežava prometna nesreća na autocesti A1 između odmorišta Draganić i čvora Jastrebarsko u smjeru Zagreba

4.4.2023.
7:23
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Zbog bure u priobalju koja puše povremeno i s olujnim i orkanskim udarima, na snazi su zabrane prometa za pojedine skupine vozila. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije, javlja HAK.

Za sva vozila, osim za osobna, mogući i preporučeni pravci iz unutrašnjosti u smjeru Dalmacije i obrnuto SU: autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Knina i Kistanja: čvor Sveti Rok (A1)-Gračac (D50)-Knin (DC1)-Kistanje (DC59)-Benkovac (DC56)-čvor Benkovac (A1) i obrnuto; Državnom cestom DC1 Karlovac-Slunj-Gračac-Knin-Split i obrnuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vjetra, za sve skupine vozila zatvoreni su, dodaju: dionica autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje (preporučeni obilazak samo za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina DC50 i DC27); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Osim toga, samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar DC3); DC1 Solin-Klis; DC27 Gračac-Obrovac-Karin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Mostu Dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku, državnim cestama DC1 Vaganac-Ondić i DC218 između mjesta i GP Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika, državnoj cesti DC99 između čvora (A7) i mjesta Križišće (DC501) te lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zabrana prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom) na mostu Krk (DC 102).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključuju i da promet otežava prometna nesreća na autocesti A1 između odmorišta DRAGANIĆ i čvora JASTREBARSKO u smjeru Zagreba. Promet se vodi jednom prometnom trakom. Molimo korisnike za strpljenje, naveli su.

Stanje u prometu iz minute u minutu pratite ovdje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo