Dvomjesečni odmor /

Zastupnici se vraćaju u saborske klupe: Jandroković želi bolji imidž parlamenta, oporba opoziv Kujundžića

Od važnih točaka na dnevnom redu bit će porezna i mirovinska reforma te ključni dokument svake Vlade - proračun za iduću godinu

11.9.2018.
18:35
VOYO logo

Nakon što su dva mjeseca proveli izvan klupa, za osam dana u njih se vraćaju. Riječ je o saborskim zastupnicima. Danas se sastalo Predsjedništvo parlamenta, a zastupnike čeka niz tema i zakona - od porezne i mirovinske reforme do proračuna. I dok Gordan Jandroković najavljuje bolji imidž rada Sabora kojemu je na čelu, oporba najavljuje incijativu opoziva ministra zdravstva.

Saborske će se klupe uskoro popuniti. Dvomjesečni odmor došao je kraju pa je saborsko predsjedništvo sjelo na dogovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Završili smo sa 70 neraspravljenih točaka, sada imamo 122 neraspravljene točke, dosta intenzivan rad nas očekuje, vjerujem da ćemo raditi dobro i konstruktivno i da ćemo popraviti ocjene koje imamo od naših građana", izjavio je Gordan Jandroković (HDZ), predsjednik Hrvatskog sabora.

77 ruku pazit će da glasovanja bude u iduće dvije sjednice do zimske stanke.Većina je stabilna, uvjerava šef Sabora. "77 ruku imamo već nekoliko mjeseci, radili smo dobro, očekujem da ćemo nastaviti u istoj dinamici", ističe Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje bi se trebalo stabilizirati i u najvećoj oporbenoj stranci. Klub SDP-a ipak će se sastati prije početka saborskog zasjedanja.

"Ako predsjednik stranke ne želi preuzeti odgovornost vođenja saborskog Kluba zastupnika, onda ne treba više biti ni predsjednik stranke", izjavio je danas Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u ostavci.

Na pitanje bi li Peđa Grbin bio prihvatljiv za novog predsjednika kluba Siniša Hajdaš Dončić je kazao da o tome odlučuje klub. "Osobno o Grbinu imam vrlo dobro mišljenje on je najaktivniji član kluba SDP-a."

Na oporbenu suradnju računaju u redovima Mosta. "Koliko sam vidio samo je jedan prijedlog Mosta uvršten u dnevni red. Očekujemo u ovom tjednu da se konačno krene u prikupljanje potpisa za opoziv ministra Kujundžića, tu smo imali poteškoća", izjavio je Nikola Grmoja (MOST), saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No u tomu će se opozicija rado ujediniti. Sabor rad počinje aktualnim prijepodnevom kada zastupnici pitanjima rešetaju premijera i ministre. Od važnih točaka tu su porezna i mirovinska reforma te ključni dokument svake Vlade - proračun za iduću godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo