ŽELE STABILNOST / Okrenuli ploču: Radin će ipak podržati novu Vladu, Pupovac također

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Danas se očekuje početak konzulracija oko nove većina i odnosa u Vladi te da će u njoj participirati nacionalne manjine

8.6.2017.
9:06
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Odluka HNS-a da će ipak koalirati s HDZ-om promijenila je i mišljenje zastupnika nacionalnih manjina. Iako je svega nekoliko sati ranije izjavio da su prijevremeni izbori jedino rješenje, predsjednik Kluba manjina Furio Radin rekao nam je da bi nova koalicija Hrvatskoj mogla donijeti željenu stabilnost, piše Večernji list.

"Mi smo na klubu razgovarali načelno, nikakav stav nismo donijeli, a sada ćemo ponovo razgovarati u novonastalim okolnostima. Mislim da bi vlada koju bi podupro i HNS bila vlada centra koja bi mogla jamčiti stabilnost", rekao je Radin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto mišljenje dijeli i SDSS-ov Milorad Pupovac, koji je od samog izlaska Mosta iz Vlade podržavao namjeru premijera Andreja Plenkovića da okupi novu saborsku većinu. 

"Odluka HNS-a mogla bi imati velik učinak na promjenu političke klime u zemlji, da se stvori politička stabilnost i da se Vlada okrene rema rješavanju onoga što je za ovu zemlju ključno", rekao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se očekuje početak konzulracija oko nove većina i odnosa u Vladi te da će u njoj participirati nacionalne manjine. Nezavisni zastupnik Marin Škibola, koji je prije mjesec dana digao ruku za imenovanje Gordana Jandrokovića predsjednikom Sabora, poručio je kako ne planira podržavati nove ministre ni biti dio većine, i u tom se stavu, kaže, ništa nije promijenilo. 

Plenković više ne može računati ni na potporu nezavisne Brune Esih, koja je rekla da nakon dogovora HDZ-a i HNS-a nikad ne bi mogla biti dio te većine, unatoč tome, kako je rekla, što bi kolege s kojima osniva stranku bili prirodni partneri HDZ-u. Željko Glasnović je bio oprezniji i rekao kako je potpisao neke papire te da ne može još ništa govoriti i da ga nitko nije zvao na razgovor", piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo