Zastupnici ispraznili sabornicu i gledali Linića, evo što kažu

U Saboru pljušte reakcije nakon konferencije za medije bivšeg ministra financija Slavka Linića koji teško optužuje premijera Zorana Milanovića.

29.5.2014.
15:14
VOYO logo

Nezavisni s SDP-ove liste Josip Kregar procjenjuje - iz ovog nitko neće izaći neokrznut. SDP je u teškom stanju, kaže. Ipak, ne misli da je vrijeme za prijevremene izbore. "Vjerojatno ne za prijevremene izbore ali za to da se SDP unutar sebe rekonstruira i prilagodi novoj situaciji u kojoj se gubi onaj imidž koji je karakterizirao dugo godina, a da je to jedna poštena stranka u kojoj nema ovakvih podmetanja", rekao je Kregar.

Treba li premijer dati ostavku, pitali su novinari. "Naravno, treba pričekati potvrdu za te navode koji tu postoje ali vjerujem da u ovom slučaju, teško da će itko izaći iz ovog neoštećen. Najšokantnija je zapravo činjenica kako su se u Vladi odvijali odnosi u nekoliko mjeseci funkcioniranja da ministar financija i premijer ne mogu međusobno razgovarati. To je za mene šokantno", kazao je Kregar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je ovo točno, Hrvatska je zrela za prijevremene izbore i za ostavku Milanovića. Ovo su ozbiljne optužbe. Ako su točne, ne stajemo na stranu niti jednoga niti drugoga. Tražimo zaštitu interesa Republike Hrvatske. Ovo su stvari koje su udar u temelj demokracije Hrvatske i našeg sustava u koji bi svi građani trebali biti sigurni, a prije svega, zaštićeni financijski interesi Republike Hrvatske", kazao je HDSSB-ov Josip Salapić.

SDP-ovci tvrde da nisu gledali Linićevo obraćanje

U samom SDP-u nisu baš pričljivi. "Nisam slušao", rekao je Šime Lučin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni šef Glavnog odbora SDP-a i predsjednik Sabora Josip Leko nije gledao Linićevo obraćanje. "Nisam gledao konferenciju za novinare. Ima vremena. Ne gori ništa. Pogledat ćemo, sastat ćemo se, razgovarat ćemo. To je način kad se radi ozbiljno. Sjest ćemo, razgovarat ćemo što to znači", poručio je Leko.

HDZ pak nastavlja s mantrom prijevremenih izbora. "Mislim da i premijer Milanović i cijela Vlada, ako već zbog svega što su do sada učinili Hrvatskoj i hrvatskom narodu nisu dali ostavku, onda je sada krajnji čas da daju ostavku", naglasio je Željko Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo