Točno u ponoć / Probudili šefa splitskog HDZ-a: 'On naše snove drži u rukama'; Škorić im poručio: 'Prošetajte'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/Facebook

Nakon što su pozvonili na portafon Petru Škoriću, dobili su odgovor: “Prošetaj”

19.6.2019.
8:10
Miranda Cikotic/PIXSELL/Facebook
VOYO logo

Administrator stranice "Dnevna doza splitskog nereda" i još nekolicina stanovnika gradske jezgre noćas su nešto prije ponoći prošetali do Blatina. S ciljem da pokažu čelniku HDZ-a, Petru Škoriću kako to izgleda kada se u ponoć ne može spavati.

Nakon što su pozvonili na portafon Petru Škoriću, dobili su odgovor: “Prošetaj”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobra večer, ovdje stanari iz centra grada, žao nam je što Vas smetamo, ali ako biste se mogli spustiti dolje, obratiti nam se, s obzirom da smo načuli da nam sutra planirate dva mjeseca radnim danom do dva sata onemogućiti normalan život", kazao je na portafon Ivošević.

Najprije se čula tišina, a onda i Škorić koji odgovara: "Prošetaj"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija splitskih aktivista i stanovnika centra grada tempirana je baš u ponoć jer se danas na sjednici Gradskog vijeća odlučuje o mijenjaju, odnosno produljenju radnog vremena lokalima u centru grada. Gradsko vijeće trebalo bi im produljiti radno vrijeme do 2 sata ujutro radnim danom, zbog čega se stanari starog dijela grada sada bune. 

"Tražimo da imamo pravo na miran život. Tražimo da kako je Petru da bude i nama", poručili su stanari. Dodaju kako bi građani centra u radnim danima voljeli spavati, a ne slušati bučnu glazbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo se obratiti onome koji naše snove drži u rukama. Uspjeli smo načuti da je u svrhu interesa koalicije dogovoreno da se ide na ruku sitnim privatnim interesima. Da je zvučnik na javnoj površini problem je istina jer su ga zabranili uličnim zabavljačima, no ugostiteljskim objektima, kojih se očito boje, nisu zabranili. 

Pogledajte više u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismo vijećnicima i gradonačelniku

Inicijativa 'Dnevna doza splitskog nereda' poslala je i pismo na adrese svih splitskih vijećnika, kao i na onu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. Tekst prenosimo u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštovani,

sutra ćete kao vijećnici odlučivati o odluci koja znatno utječe na život građana grada Splita, a naročito na život onih koji žive u obuhvatu  stare gradske jezgre i čije iseljavanje pokušavate zaustaviti (barem  sudeći prema izjavama predstavnika gradske vlasti). Nažalost, moramo vas upozoriti da idete u krivom smjeru, sudeći prema slanju identične  verzije dokumenta  u dnevni red, istog onakvog   kakav je bio i na javnom savjetovanju (gdje su svi prijedlozi stanara  odbijeni), kao i na prvom čitanju gdje su neki od vas i sami uočili neke  sporne stvari. I to sve u susret obljetnice 40. godina UNESCO zaštite  stare gradske jezgre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što bi vas željeli upozoriti  je činjenica da stanari ne traže ništa novo, već primjenu odredbi koje  možete vidjeti u Gradu Dubrovniku na snazi, koje se nakon provedbe istih  nisu negativno odrazile na turizam Dubrovnika, a ukomponirane su u  odluku o komunalnom redu, te su primjenjive i na odluku koju sutra  donosite.  

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo