Raskopani grad / Zašto radovi nisu gotovi kad se većina vratila s godišnjeg? 'Nisu radili ni jučer, uopće ne rade!'

Zagrepčane koji su se vratili s mora dočekal je prekrasno iznenađenje Milana Bandića - radovi i raskopane ceste

28.8.2018.
7:00
VOYO logo

Britanac, Ilica, Masarikova, Preradovićeva, Vlaška, Branimirova, samo su neke od ulica u kojima ljetni radovi traju do daljnjeg. Kako se kao Zagrepčanin snaći u Zagrebu?

Da ste se vratili autobusom ili vlakom sa svojih godišnjih odmora, dočekali bi vas radovi na križanju Branimirove i Držićeve ulice. Vozači, baš kao i pješaci, na jednom od naprometnijih križanja su nervozni. Kažu da vide da su radovi u tijeku, ali radnike ne vide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu radili ni jučer ujutro. Uopće ne rade!", kazao je jedan građanin. 

"Ja znam da se neke stvari moraju raditi ljeti, sve to stoji. Međutim činjenica je da se u Zagrebu ne radi onako kao se treba. Ovo je posao od dva tjedna, ma tri tjedna u vrh glave", dodaje drugi građanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turistima je nekad bila dovoljna karta Zagreba i mreža tramvajskih linija. Ovog ljeta uz ovu kartu bilo bi dobro da dobiju i kartu radova. Jer ako niste dobro proučili sve izmjene tramvajskih i autobusnih linija tko zna gdje ćete stići.

Ako želite tramvajem do Krešimirova trga i sjednete u peticu ili sedmicu, e pa neće moći. Jer ovdje zbog radova ide Branimirovom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to nije sve

U kolovozu turisti i lokalci imaju još jednu posebnu ponudu. Terase kafića na šljunku s pogledom na te iste radove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako puno manje gostiju. Jako puno! Recimo vikendom nam dođu gosti samo iz navike, ali generalno preko dan ljudi ne mogu ni piti kavu, bučno je. Goste mamimo i kažemo da imamo igre u pješčaniku", požalio se Hrvoje Jagnić, vlasnik kafića.

U Preradovićevoj u centru grada, radovi su počeli 17. srpnja i trajat će dva mjeseca, sve od Tesline pa do Hebrangove. Iako ste pješak, a želite recimo u centar i za to trebate biti posebno oprezni jer nekad i mimoilaženje može biti opasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto radovi na više od 15 lokacija nisu gotovi kad se većina vratila s godišnjeg?

"Zato što nismo savršeni. Nismo mogli napraviti sve do 3.9. nešto će biti do 15.9, ali sigurno 97 ili 98 posto će biti gotovo. Znate da nisam savršen ali sam najbolji", poručio je zagrebački gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nakon što 97% radova bude gotovo kako obećava gradonačelnik, već drugog studenoga zatvorit će se remetinečki rotor. Pravi smjer za vježbu strpljenja.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo