strogi domski režim / 'Zašto onda imamo struju, mogli su nam i utičnice maknuti!': neki studenti zgroženi zabranama, ima i onih koji 'još pamte lanjski požar'

Zagrebačkim studentima stigla su nova pravila za život u domovima. Njih sedam i pol tisuća uz zabranu pušenja u sobama, zabranu unošenja namještaja - sada mora ukloniti i televizore. Donosimo njihove reakcije

2.2.2018.
18:59
VOYO logo

Električna kuhala, grijalice, ventilatori pa i televizori u sobama zagrebačkih studentskih domova - zabranjeni!

"Zašto struju onda imamo, mogli su tako maknuti utičnice i lakše bi svi živjeli", razočaran Ivan, stanar studentskog doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto je drukčijeg mišljenja stanarka Veronika

"Pa čak je i oke s obzirom da se nedavno u našem naselju zapalilo nešto mislim da to treba malo kontrolirati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz studentskog centra poručuju - zabrane su tu zbog sigurnosti stanara.

"Sva ta kuhala i dodatni el. uređaji su otežavajući momenat za sigurnost boravka studenata, ako je neispravan može izazvati probleme sa strujom. Današnji studenti gledaju programe i filmove preko svojih računala", Ružica Rajšić, pomoćnica ravnatelja za smještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjena za kuhala u sobama su čajne kuhinje u svim paviljonima, a ni televizori nisu uskraćeni. 

Prostorije za zajedničko druženje i gledanje televizora postoje u svim zagrebačkim studenstkim domovima. Na studentima je da se dogovore kako će ih koristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studentski predstavnici poručuju da ovo ne ugrožava slobodu i kvalitetu života, a čini ih sigurnijim. Još pamte lanjski požar u domu. 

"Danas postoji tehnologija dostupna svima i ne bi nikome uskratili gledanje utakmice ili nešto - pa postoji live stream", Patricija Gerbec, predsjednica domskog odbora Cvjetno naselje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domskim redom definirane su i kazne. Kršenje ovih pravila kažnjavat će se blažim upozorenjem, a za najgore prekršaje slijedi - trajno isključenje.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo