građani uznemireni! / Zašto je trešnjevački fantom koji je dvije godine špijunirao i snimao ljude pušten na slobodu?

Puštanje voajera na slobodu, odvjetnika Rafaela Krešića nije iznenadila

7.5.2022.
20:30
VOYO logo

Veliki obrat u slučaju fantoma s Trešnjevke. Policija ga je zahvaljujući dojavi građana uhitila u ponedjeljak, o tome su izvijestili u četvrtak, a ispada da je voajer već u utorak pušten na slobodu.

Takvu odluku donio je sudac istrage Županijskog suda, iako je Općinsko državno odvjetništvo tražilo pritvaranje zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41-godišnji muškarac bi usred noći ušao u nečije dvorište te gledao, ali i snimao građane u njihovoj intimi. Iako ga je policija uhitila, sud ga je još brže pustio. A građani su u strahu!

„Mislim nema se tu što puštati, to se mora zadržati jedno vrijeme da se vidi je li čovjek psihički bolesnik, što je i treba li dovršiti do kraja tu situaciju. On se ne može nikako izliječiti ispod 6 mjeseci, a tko zna je li se uopće može izliječiti“, kazala je Branka iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
obrat u slučaju /

Fantom s Trešnjevke ipak na slobodi! Već je ranije robijao, nakon toga zastrašivao Zagrepčanku, ali…

Image
obrat u slučaju /

Fantom s Trešnjevke ipak na slobodi! Već je ranije robijao, nakon toga zastrašivao Zagrepčanku, ali…

„Malo me je bilo strah jer tu nemam spuštenu roletu, pokvarena mi je, pa rekao da se ne bi popeo na krov pa da me ne bi gledao. To me malo držalo“, ispričala je Lidija iz Zagreba.

Fantom je od ranije poznat policiji i to ne samo zbog uhođenja i uznemiravanja jedne 24-godišnjakinje. Trešnjevački voajer do sada je skupio najmanje 9 presuda. Posljednja u nizu je ona krajem 2020. kada je zbog krađe teške 270 tisuća kuna dobio godinu i pol zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako objašnjava odvjetnik Rafael Krešić, odluka o puštanju voajera na slobodu nije ga iznenadila. Sumnja u nedostatak dokaza.

„Ako se nekome inkriminira neka kontinuirana radnja koja se ponavlja kroz dulji vremenski period onda bi i dokazi morali biti takvi da obuhvate cijeli taj period ili njegov veći dio, a ne samo jedan događaj. Jedan izolirani događaj sam po sebi ne mora nužno dovesti do istražnog zakona“, objašnjava Rafael Krešić, odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Zagrepčani su razočarani.

Da vam iskreno kažem, bojim se i hodati. 70 mi je godina i što sad s njim? U zatvor, u lance s njim“, rekla je Slavica iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ima puno slučajeva gdje su ljudi zapravo pušteni, a i dalje štete drugima i mogu štetiti drugima, tako da ništa novo u Hrvatskoj“, kazala je Ema iz Zagreba.

Iako su se mnogi uplašili da će voajer ponovno vratiti u akciju, to se ipak dosad nije dogodilo. Kako nam javljaju iz policije, otkad je pušten na slobodu nije bilo ni jedne prijave o njegovim noćnim posjetama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike