popularne manifestacije /

Zašto je Špancirfest u minusu, a Porcijunkulovo u plusu?

Image
Foto: emedjimurje.hr

Poznate su službene brojke najvećih turističkih manifestacija u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Radi se o varaždinskom Špancirfestu i čakovečkom Porcijunuklovom.

18.11.2016.
15:19
emedjimurje.hr
VOYO logo

I dok u Čakovcu trljaju ruke dobro obavljenim poslom i ostvarenim financijskim plusom, u Varaždinu sasvim druga priča.

- Službene brojke govore da je ove godine na Špancirfestu ostvaren manjak od 776 tisuća kuna, dakle, to je razlika između prihoda i rashoda. Nije točno kako je ovo prva godina poslovanja s minusom. Naime, unatrag pet godina, Špancirfest je samo jedne bio u plusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je što Špancirfest svake godine želi biti bolji, što naravno, košta, tako da se prihodi, ali i rashodi iz godine u godinu povećavaju. Treba osmisliti novi koncept koji ne bi generirao gubitke, naročito što se glazbenog dijela tiče - istaknula je Jelena Toth, direktorica TZ-a Grada Varaždina i dodala kako će godinu završiti s manjkom od 420 tisuća kuna.

Problem je komentirao i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš. - Špancirfest se financira iz dva izvora. Jedan je direktna potpora u novcima, a drugi su prihodi od najma terasa koji idu Turističkoj zajednici, a ne Gradu. Problem Špancirfesta nije način financiranja, već bina na Starom gradu koja nekoliko godina generira gubitke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu eMedjimurje.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo