tjedni pregled / Zašto je inače 'anemični' Plenković izgubio živce, a Kolinda zaoštrila politiku i tko nam je, ipak, ovoga tjedna izmamio osmijeh na lice

Image

Malo smo 'secirali' aktualne političke i društvene događaje koji su obilježili ovaj tjedan

11.11.2017.
10:00
VOYO logo

Sapunica radnog naziva "Gdje je Ivica Todorić" napokon je privedena kraju ovaj tjedan. Nekad moćni poduzetnik i vlasnik koncerna Agrokor predao se prije tri dana policiji u Londonu i, gle čuda, isti dan bio je pušten na slobodu uz mjere opreza koje uključuju jamčevinu od 100 tisuća funti, nošenje sigurnosne narukvice od ponoć do tri, javljanje u policiju tri puta na tjedan... Todorić je po izlasku sa suda rekao da je to "mala, ali velika pobjeda" i najavio da će ga se "još čuti". Činjenica da će se sljedeće ročište u njegovom slučaju održati tek u travnju sljedeće godine, kao i da se Londonom šeta kao slobodan čovjek, iako i vješto i brzo trči pred kamerama, mnogima u Hrvatskoj nije baš najbolje sjela. 

POGLEDAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> RTL Danas uživo na londonskoj adresi Ivice Todorića: bivši čelnik Agrokora i njegova supruga Vesna iznenađeni što su na ulici naišli na naše kamere

Oštra predsjednica

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović iz Opatije je poslala otrovne strelice prema Banskim dvorima i u govoru na Danu ekonomista oštro kritizirala (ne)učinkovitost Vlade. Za mnoge neočekivano, njena retorika bila je iznadprosječno oštra i sigurno neugodna za Andreja Plenkovića. Predsjednica je očito odlučila nešutjeti i daljnji predsjednički mandat, kao i kampanju za sljedeći, temeljiti na stalnom nadzoru rada ili nerada Vlade. Kao i kritikama. Samo mora paziti da oni koje kritizira njoj ne okrenu leđa kad ih bude najviše trebala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE O KRITIKAMA PREDSJEDNICE ČITAJTE OVDJE:

>> Predsjednica nastavila s kritiziranjem: 'U Hrvatskoj je izvanredno stanje!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Neočekivan hod predsjednice po rubu: hoće li je ova opasna igra koštati birača i pobjede?

>> Predsjednica oštro kritizirala Vladu: 'Predugo stojimo, drugi nas prestižu ili sve više odmiču'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor uvijek isti

U Saboru ništa novo. Red ustaša, red partizana, red Jugoslavena. Toliko je rasprava i ovaj tjedan bila predvidljiva i na trenutke iritantna da je i inače smireni premijer Andrej Plenković morao reagirati izjavom da je jedna od sjednica bila "dno dna". Uostalom, još je malo onih koji vjeruju u razboritu i svrsishodnu raspravu u sabornici. Izjavu premijera pogledajte OVDJE.

A sa sjednice Vlade Plenković je još jednom dao do znanja oporbi da ga ne diraju njihovi zahtjevi za smjenom ministrice Nade Murganić zbog spornog Obiteljskog zakona, kao i zahtjevi za opozivom Vlade. Kada s druge strane ima Davora Bernardića, onda ta i takva smirenost premijera ni ne čudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nitko' i dalje vodi

"Nitko" je i ovaj mjesec najpopularniji političar u Hrvatskoj, zemlji u kojoj narod nema visoko mišljenje o svojim političkim elitama. Potporu vladajućoj koaliciji prošli su mjesec načele nove okolnosti u slučaju Agrokor. 

HDZ je i dalje najpopularnija stranka među hrvatskim građanima, ali im se lagano topi prednost pred SDP-om. Da su parlamentarni izbori provedeni početkom studenog prema Crodemoskopu HDZ bi podržavalo 31,3 posto birača. SDP bilježi rast, a podrška im sada iznosi 22,9 posto. Raste i podrška Mostu na trećem mjestu s 8,7 posto potpore birača. Slijedi Živi zid sa 7,5 posto... Sve u svemu, ako se pogleda cijeli CroBarometar, baš nitko ne može biti ni zadovoljan...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spot izazvao rasprave

A Hrvatska turistička zajednica objavila je novi promotivni spot koji je, kao uostalom sve u Hrvatskoj, izazvao oprečne reakcije. Od oduševljenja do kritika zbog činjenica da u spotu nema žena, do kritika koje su dolazile iz dijelova zemlje koje nisu prikazane u spotu. Da vas ne bi zamarali detaljima, najbolje je da spot sami pogledate.

Velika pobjeda maloga Nike

A osmijeh na lice izazvao nam je mali Niko. Nakon što ste na našem portalu mogli čitati o velikoj borbi njegovih roditelja da im sin dobije skupocjeni lijek, a javnost se podignula na noge, Niko je otputovao u Zagreb gdje će započeti s liječenjem. Što reći osim: sretno Niko!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIŠE:

>> Roditelji teško bolesnog Nike 'ponovno rođeni' nakon odobrenja lijeka: 'Najgore je kada postoji lijek, a država ga ne nabavlja'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Maleni Niko boluje od mišićne atrofije, njegov djed ogorčen: 'Već sam izgubio kćer, sad mi je bolestan i unuk, a država ne poduzima ništa!'

Bravo Hrvatska!

Image

Maksimir je gorio: pogledajte scene razdraganih igrača i navijača nakon spektakularne pobjede nad Grčkom

Image

Maksimir je gorio: pogledajte scene razdraganih igrača i navijača nakon spektakularne pobjede nad Grčkom

I za kraj, slavlje. Fantastična igra izabranika Zlatka Dalića popraćena fanatičnim navijanjem krcatog Maksimira dovela je Hrvatsku do velike i važne pobjede protiv, jučer nevidljive. Grčke. Velika 4:1 pobjeda jamac je objektivno velikih nadanja da će Vatreni putovati na Svjetsko prvenstvo u Rusiju sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebne pohvale idu izborniku Zlatku Daliću koji je u kratkom periodu od razmontirane i bezvoljne vojske stvorio moćne i motivirane "ratnike" koji s igrom i htijenjem koje su pokazali sinoć mogu pobijediti bilo koga. Bravo Hrvatska!

EVO ŠTO JE IZBORNIK REKAO NAKON VELIKE POBJEDE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Dalić čvrsto na zemlji nakon velike pobjede: 'Sve je bilo savršeno, no u Grčku svejedno idemo kao da je 0:0'

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo