BEZ ODOBRENJA HOLDINGA / Zaposlenice Čistoće putovale u Italiju na račun privatne tvrtke koja se bavi prodajom komunalne opreme?

Na svom su se Facebook profilu pohvalile fotografijama iz Italije koje su brzo nestale

3.1.2019.
10:40
VOYO logo

Do kraja idućeg mjeseca bi trebale biti podijeljene vrećice i kante za razvrstavanje otpada u Gradu Zagrebu. I time priča o nabavi komunalne opreme za razvrstavanje otpada napokon treba dobiti svoj epilog. 

U međuvremenu, dvije su zaposlenice Čistoće prije dva mjeseca posjetile sajam komunalne opreme u Italiji, što Zagrebački Holding nije odobrio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još 25 000 spremnika za razvrstavanje otpada treba biti podijeljeno da bi svi Zagrepčani mogli razvrstavati otpad. Gospodin Slavek to radi već godinu dana.

"Papir, to obavezno. To su reklame, i tak to, to ide u kontejner. Stakla nemam. S obzirom da sam penzioner, i na moje prihode, ja ne koristim alkohol. Imam jedino plastiku, a to vratim natrag u dućan", rekao je Slavek iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Čistoće su nam potvrdili kako je podjela spremnika u zadnjoj fazi, a svi natječaji za nabavu istih su zatvoreni. U jeku provedbe projekta podjele spremnika, teškog 30 milijuna kuna, zaposlenice sektora operative Čistoće, Ivana Čičak i Jasmina Zuber Majerić još su u studenom posjetile sajam zelene ekonomije i komunalne opreme u Riminiju. I to na račun, kažu naši izvori, privatne tvrtke koja se bavi prodajom komunalne opreme.  

Iz Čistoće nam nisu htjeli davati izjave, ali pisanim su nam putem odgovorili da su obje zaposlenice na sajmu u Riminiju bile na stručnom usavršanjavnju. Ipak, ne na račun ni Čistoće, ni Holdinga, već o vlastitom trošku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon putovanja postala zamjenica voditelja Čistoće

Za putovanje koje nije službeno nisu koristile ni godišnji odmor. Na svom su se Facebook profilu pohvalile fotografijama iz Italije koje su nestale nakon našeg prvog upita. Iz tvrtke koja je navodno platila put u Italiju, sve demantiraju i kažu da su bili tamo i samo počastili večerom zagrebačku delegaciju.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kaže, o ovom slučaju ne zna ništa. "Ja ne znam tko se s kim druži i kamo ide. Ali mogu vam reći ako je netko, bilo tko od mojih suradnika, od 24 i pol tisuće koliko ja ravnam kao šef orkestra, išao na račun neke firme koja radi s Gradom, neće raditi taj posao. Inače, ne znam, nisam upoznat s tim slučajem. Nulta stopa tolerancije prema nepodopštinama bilo koje vrste", kazao je Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svoj su izlet u Rimini dobile opomenu voditelja Čistoće, a Jasmina Zuber Majerić je nagrađena i napredovanjem - u zamjenicu voditelja Čistoće.  

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo