Zaposleni u HGK ručak plaćaju 15, a kavu 1 kunu!

Zaboravite Sabor i povlaštene cijene gotovih jela i napitaka u saborskom restoranu.

6.4.2010.
11:00
VOYO logo

U zagrebačkoj Središnjici Hrvatske gospodarske komore kažu kako imaju restoran za zaposlenike čije cijene pića i hrane pokrivaju isključivo troškove nabave, a slično je i u splitskoj Županijskoj komori čiji se cjenik formira na osnovi normativa za ugostiteljstvo, piše Slobodna Dalmacija.

Ipak, za zaposlenike u središnjoj Komori u Zagrebu nešto je bolji izbor napitaka nego u Splitu, gdje zaposlenici imaju na izboru običnu kavu, kavu s mlijekom, cappuccino, čaj, mineralnu i sok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu, pak, zaposlenici i njihovi gosti, osim navedenih toplih napitaka, mogu popiti i bijelu kavu ili primjerice Coca-Colu. Postoji razlika u pojedinim cijenama, pa u splitskom HGK kava s mlijekom košta dvije kune, a u Zagrebu je nešto jeftinija i košta 1,15 kuna.

Potom, čaj u Splitu košta kunu, dok se u Zagrebu voćni čaj cijeni 1,43 kune, a ostali 1,22. Mineralna voda skuplja je u Splitu, košta jednu kunu, a u Zagrebu 0,60 kuna. U Splitu sok košta dvije kune, a u Zagrebu 2,31 kunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim u Splitu i Zagrebu, regionalne županijske komore postoje u Rijeci i Osijeku, no oni su odbili otkriti cijene napitaka u svojim restoranima.

Iz Rijeke su poručili da Hrvatska gospodarska komora u Rijeci nema kafić, niti restoran, nego internu čajnu kuhinju koju koriste djelatnici riječke Županijske komore. U toj se kuhinji na temelju nabavnih cijena pripremaju različite vrste kava, čajeva i sokova, dok catering za domjenke i slično dostavljaju tvrtke registrirane za tu djelatnost, a plaća ih naručitelj, odnosno Komora, šturo poručuju iz riječke Komore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HGK u Osijeku su tek poručili da nemaju restoran, pa i ne poslužuju hranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo