I dalje nejasno ostaje li krstičević ministar / Zakuhali ih požari: predsjednica i ministar obrane odlaze na hlađenje na godišnji odmor

Ni danas nismo dobili odgovor ostaje li Krstičević u Vladi, iako je s premijerom proveo dan u Dalmaciji

21.7.2017.
18:03
VOYO logo

Dobro raspoloženi premijer Andrej Plenković u misiji zadržavanja potpredsjednika Vlade i ministra obrane koji još nije odlučio ostaje li ili odlazi iz Vlade.

"Ratni zapovjednik 4. gardijske brigade se nikada ne predaje, prema tome učinit ću sve ono što je najbolje za Hrvatsku, to sam uvijek činio. Meni je čast služiti svojoj zemlji, svome narodu. Treba mi jedno vrijeme malo da se odmorim, idem nakon ovoga danas malo sa svojom obitelji u svoju Dalmaciju, i iza toga, stalno sam u kontaktu s premijerom, donijet ću odluku", izjavio je Damir Krstićević, (HDZ), potpredsjednik Vlade i ministar obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da Damira Krstičevića hrvatski narod voli, ja ga cijenim i kao političara i kao čovjeka koji daje ogromni doprinos hrvatskoj vladi", kazao je predsjednik Vlade.

"Jačanju sustava domovinske sigurnosti i siguran sam da ćemo nastaviti dalje raditi na jačanju svih naših sposobnosti i na realizaciji programa vlade", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zveckati ostavkom Krstičević je počeo još u utorak, nakon što je predsjednica iz Salzburga o požarima u Dalmaciji poručila:

"Moje osobno mišljenje je da je vojska trebala izaći na teren i ranije", izjavila je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović 18. srpnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kada je ona iz Austrije stigla na teren poručila je da nije kritizirala Krstičevića. U srijedu su se našli na ručku, no situacija očito još nije izglađena, a otvorena je fronta između premijera i predsjednice:

"Ja ne znam odakle njoj takve informacije! To nju morate pitati", izjava je premijera 18. srpnja 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada do danas - nisu razgovarali.

No iz oporbe poručuju da vremena - nema. Šef SDP-a iz Splita, gdje je zbog požara u priobalju održana sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, poručuje:  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska ne može biti ničije igralište, pogotovo igralište uvrijeđenih dječaka gdje se predsjednica i premijer natječu tko više voli krstičevića, a s druge strane on se ponaše ko uvrijeđena mlada. Pozivam ih da idući tjedan sazovu sjednicu sabora i predlože novog ministra", poručio je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

No, od toga zasada neće biti ništa jer osim Krstičevića koji će na odmoru odlučiti ostaje li član Vlade, na odmor od sutra ide i predsjednica države. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije nam je potvrđeno da se predsjednica telefonski čula s premijerom, ali bez detalja o sadržaju, više pogledajte u prilogu.

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike