BIVŠI SABORSKI ZASTUPNIK / Zaključen stečaj Fiolića. Za poslovni krah krivi Sanader i milijuni u kutiji za hrenovke

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Problemi Stjepana Fiolića počeli su u travnju 2012. kad je uhićen s bivšim premijerom Ivom Sanaderom zbog afere Planinska

4.6.2024.
11:23
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Trgovački sud u Zagrebu zaključio je stečaj nad Mesnicama Fiolić, krovnom tvrtkom mesara i bivšeg saborskog zastupnika Stjepana Fiolića, nakon usvajanja završnog računa i završne diobe unovčene imovine tvrtke od 2,27 milijuna eura.

Kako se ističe u dopisu stečajne upraviteljice Davorke Huljev, od navedenih 2,27 milijuna eura ukupno unovčenih u stečaju te tvrtke, djelomično su bili podmireni razlučni vjerovnici u iznosu od 1,72 milijuna eura. Najviše, 1,44 milijuna eura, dobio je B2 Kapital. Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) podmirena je s nešto nešto manje od 250.000 eura, a oko 29.000 eura na ime poreznog duga isplaćeno je Ministarstvu financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIVŠI PREMIJER /

Ivo Sanader ponovno ide na Sud zbog Fimi medije. Evo o čemu je riječ

Image
BIVŠI PREMIJER /

Ivo Sanader ponovno ide na Sud zbog Fimi medije. Evo o čemu je riječ

Afera Planinska

Stečaj Mesnica Fiolić bio je otvoren u siječnju 2017. kada je, prema prijedlogu Financijske agencije (Fina) ta tvrtka imala neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 47,68 milijuna kuna.

Problemi Stjepana Fiolića počeli su kad je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom uhićen u travnju 2012. zbog afere Planinska. Dvije godine poslije, prema medijskim napisima, Mesnice Fiolić počele su ostvarivati gubitak, zatvorene su gotovo sve mesnice u Zagrebu i okolici, a firma je nakon ostvarenih 66 milijuna kuna prihoda 2012., u 2014. i 2015. ostvarila gubitak veći od 15 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je na sudu priznao da je Sanaderu u njegov dom u Kozarčevoj ulici nakon prodaje zgrade u Planinskoj donio deset milijuna kuna i milijun eura provizije u "kutiji za hrenovke", Fiolić je bio osuđen na godinu dana zatvora koje je zamijenio radom za opće dobro.

POGLEDAJTE VIDEO: Sanader preselio u poluzatvorenu kaznionicu: Bolje će mu biti nego u pretrpanom Remetincu. A tamo je i Horvatinčić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo