BIVŠI PREMIJER / Ivo Sanader ponovno ide na Sud zbog Fimi medije. Evo o čemu je riječ

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Prva će biti ispitana Arijana Jurak, i to 21. lipnja. Obrana osporava oduzimanje stečajne mase, a tužiteljstvo to traži

23.5.2024.
11:27
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Iako su u aferi Fimi media pravomoćno osuđeni i HDZ i njihov bivši premijer Ivo Sanader, repovi tog postupka još se vuku po sudnicama.

Tako je danas na Županijskom sudu u Zagrebu počeo proces oduzimanja nezakonite zarade tvrtki Fimi medija. Točnije, riječ je o stečajnoj masi te firme jer je nad Fimi medijom otvoren stečaj. Dio novca koji se slio u tvrtku prebačen je i nasljednici vlasnice Fimi medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je Županijski sud u Zagrebu odlučio da će ispitati ključne ljude iz afere Fimi media zbog povrata ilegalno stečene imovine od strane iste tvrtke.

Radi se o nepripadajućoj koristi odnosno stečajnoj masi od oko 12 milijuna kuna koje je stekla tvrtka sada pokojne Nevenke Jurak, a preko koje se izvlačio novac iz javnih poduzeća. Obrana je predložila, a sud prihvatio, ispitivanje nekadašnjeg premijera Ive Sanadera, HDZ-ove blagajnice Branke Pavišević, glasnogovornika Ratka Mačeka, šefa carine Mladena Barišića, odvjetnika Vladimira Terešaka, kćeri Nevenke Jurak Arijane te vještaka Zrinka Ručevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva će biti ispitana Arijana Jurak, i to 21. lipnja. Obrana osporava oduzimanje stečajne mase dok tužiteljstvo traži baš to.

POGLEDAJTE VIDEO: Sanader se preselio u poluzatvorenu kaznionicu: Bolje će mu biti nego u pretrpanom Remetincu. A tamo je i Horvatinčić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo