RTL POMAŽE DJECI / Zahvaljujući vašim donacijama, prijevremeno rođene bebice u KBC Rijeka sad imaju najbolji mogući privremeni dom - u najsuvremenijem inkubatoru

Već je nekoliko prerano rođenih pacijenata svoj prvi dom imalo u najmodernijem inkubatoru!

13.3.2021.
16:00
VOYO logo

U sklopu RTL-ove kampanje "Budi mi prijatelj", koja se provodila u studenom i prosincu 2020. godine, između ostalih projekata, skupljala su se sredstva i za nabavu inkubatora za nedonoščad i visokorizičnu novorođenčad u KBC-u Rijeka, Klinici za pedijatriju, Zavodu za intenzivno liječenje i neonatologiju. 

Zahvaljujući pozivima građana na broj 060 9007 9007 (cijena poziva 6,25 kn s PDV-om), kao i donacijama raznih tvrtki prikupljen je potreban iznos za kupnju novog uređaja pa je već nekoliko prerano rođenih pacijenata svoj prvi dom imalo u najmodernijem inkubatoru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u Zavodu za intenzivno liječenje i neonatologiju broj inkubatora bio je nedostatan, a i oni koji postoje su zastarjeli pa će novi uređaj osigurati kvalitetnije uvjete liječenja i bolji nadzor životno ugrožene djece koja u riječki KBC dolaze iz tri županije: Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske. 

Image
RTL POMAŽE DJECI /

Pomozimo im! Neki od njih još ne uživaju u majčinu naručju, nisu u svom krevetiću... Inkubator je njihov dom

Image
RTL POMAŽE DJECI /

Pomozimo im! Neki od njih još ne uživaju u majčinu naručju, nisu u svom krevetiću... Inkubator je njihov dom

Novi inkubator, koji od svog dolaska kontinuirano udomljuje malene pacijente, jedan je od najmodernijih intenzivnih inkubatora na tržištu koji se lako transformira u topli krevetić ili reanimacijski stol te posjeduje brojna suvremena tehnološka rješenja koja liječnicima i medicinskom osoblju uvelike olakšavaju skrb i liječenje malih pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zahvalio bi se svim dragima ljudima, svima koji su sudjelovali u ovoj akciji sa svojim prilozima, pa i tvrtkama i pojedincima i građanima. To je bilo fenomenalno brzo i zapravo zadivljujuće'', rekao je prim.mr.sc. Branimir Peter, voditelj Odjela za intenzivno liječenje novorođenčadi. 

''Zahvaljujemo udruzi koja je na ovaj način kroz iznimno vrijednu donaciju, a riječ je o 220 tisuća kuna vrijednom inkubatoru, doprinijela radu našeg odjela za neonatologiju'', izjavio je prof. dr. sc. Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike