Dobrota na djelu /

Zagrepčanin želi dati stan obitelji malog Šimuna Petra: 'Znam s čim se bore. Moj kum je umro'

Image
Foto: Facebook

"To je najmanje što čovjek može napraviti za ljude u takvim teškim situacijama", govori Vurkan

7.4.2019.
12:10
Facebook
VOYO logo

Zagrepčanin Denis Vurkan, koji živi i radi u Njemačkoj, ponudio je smještaj u Zagrebu obitelji teško bolesnog Šimuna Petra Marune iz Maslenice nedaleko Zadra. Vurkan je za tešku situaciju u kojoj se obitelj Maruna našla saznao iz medija, kroz priču Riječanina Marina Rončevića, oca teško oboljele djevojčice Mile.

"Pročitao sam da je Milin otac odlučio 400 tisuća kuna od prodaje kuće pokloniti ovoj obitelji za potrebe liječenja njihova sina koji ima sarkom. U istom tekstu pisalo je i da ta obitelj skromno živi od mirovine koju dječakov otac ima te da plaćaju podstanarstvo u Zagrebu. Budući da ja imam stan, odnosno etažu kuće u Svetoj Klari, odlučio sam im ga ustupiti. Javio sam se gospođi Ivi Funtek, koja je pokrenula humanitarnu akciju za pomoć malom Petru, a ona me onda spojila s ocem", rekao je Vurkan za Novi list dodajući kako je razgovarao s Petrovim ocem Tomislavom, ali da još ništa konkretno nisu dogovorili jer je im problem predstavljaju stepenice koje vode na kat kuće s obzirom da je dječak u kolicima i nepokretan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah mi je rekao da im je to problem, ali ja sam im spreman i financijski pomoći za neki drugi, adekvatniji stan kad ga pronađu. I sam sam imao u krugu obitelji prijatelja slične situacije. Moj vjenčani kum je svega mjesec dana prije 31. godine preminuo od sarkoma. To je najmanje što čovjek može napraviti za ljude u takvim teškim situacijama", govori Vurkan koji je isti stan prije dvije godine ustupio jednoj obitelji iz Đakova s bolesnim djetetom, koje se također liječilo u Zagrebu.  

I pet kuna čini čudo

Otac Šimuna Petra, Tomislav Maruna, i dalje rezolutno odbija primiti pomoć koju mu je namijenio Marin Rončević, otac male Mile. S Rončevićem se, kaže, nije osobno čuo, ali je odlučan u stavu da njegovu pomoć neće primiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je kuća svetinja. U ratu sam ostao bez kuće, znam što to znači, i ja to ne mogu primiti. Ne da odbijam njihovu pomoć, ja im se klanjam do poda, Ali kamo će se ta obitelj vratiti kad dođu s liječenja", kaže Tomislav Maruna.

Marin Rončević obećao je, podsjetimo, 400.000 kuna od prodaje svoje kuće dati obitelji Maruna da im pomogne u teškoj situaciji u kojoj se nalaze.

Šimun Petar operiran je od tumora na mozgu 2011. u Zagrebu, a 2016. vratio se novi tumor – hondaplastični osteosarkom. Šimun Petar liječio se tomoterapijom u u Grčkoj, ali je nakon dva mjeseca bolest progredirala i učinila ga nepokretnim. Njegovu obitelj put do Zagreba, gdje je Šimun Petar smješten u bolnicu, stoji 1.000 kuna, pa inicijatori akcije mole za pomoć porukom: »I pet kuna čini čudo«, piše Novi list.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo