Zagrepčani, zašto ovdje plaćate parking?

28.5.2012.
18:44
VOYO logo

Podsjetimo, parkiralište kod Paromlina bilo je jedino uređeno besplatno parkiralište u centru Zagreba, ali od početka lipnja parking će se naplaćivati. Oni koji budu htjeli koristiti sustav Park&Ride, platit će mjesečnu kartu za korištenje sustava u iznosu od 100 kuna, a moći će je kupiti svi vozači koji imaju mjesečni pokaz ZET-a. No, na parkiralištu kod Paromlina moći će se parkirati i svi ostali korisnici, koji će morati platiti parking SMS porukom za područje II zone – žuta zona.

Naplata na ukupno 550 parkirališnih mjesta na Paromlinu počinje 1. lipnja, a nedavno su tamo postavljeni automati za naplatu, koji su izazvali zbunjenost građana koji su plaćali parking iako to nisu morali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parkiralište besplatno do 1. lipnja

Iz Gradske uprave objašnjavaju da je parkiralište predano na korištenje Zagrebparkingu, poput preostale tri nove lokacije u gradu, ali za razliku od njih, gdje se već obavlja naplata, Paromlin prestaje biti besplatan tek u petak, 1. lipnja.

Automati su postavljeni nekoliko dana prije početka naplate kako bi cijeli sustav bio u funkciji do konca ovog tjedna, ali to je bilo dovoljno da zbuni građane koji su parkiralište na Paromlinu plaćali SMS porukama, kao drugu zonu parkiranja, iako je još četiri dana "smještaj" automobila na toj lokaciji besplatan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike