100 novih automata / Zagrepčani više ne moraju čekati na šalterima: stižu novi parking-automati koji će prodavati i karte za ZET

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Dodatna pogodost, a koje primjerice nema u Dubrovniku gdje već postoje ovi automati, moći će se kupiti karta svim bankovnim karticama te će se moći kupovati na četiri jezika

6.2.2018.
9:36
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Sto novih automata uskoro će se početi postavljati na gradska parkirališta. Osim karti koje vrijede za sat, dva ili tri, ovisno o zoni, na njima će se moći kupiti i dnevne, stanarske i  komercijalne karte.

Princip će, stoji u dokumentaciji kojom Grad nabavlja pet milijuna kuna vrijedne automate, biti "kratak". Na ekranu aparata odabrat će se vrsta karte koja se želi kupiti, unijet će se registracija automobila za koji se ona kupuje, a platit će se moći kovanicama ili bankovnim karticama. Karta koja će nakon kupnje ispasti iz automata bit će označena, odnosno na njoj će stajati registarski broj vozila, a sustav će biti povezan sa Zagrebparkingom u kojem će odmah dobiti obavijest da je karta kupljena, piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, moći će se kupiti karta svim bankovnim karticama te će se moći kupovati na četiri jezika. 

Materijal od kojeg će automat biti mora biti antikorozivan te otporan na temperature od -25 do 55 stupnjeva Celzijevih, tražio je također Grad Zagreb, kao i mogućnost da automat pročita QR kod kako bi se na njemu mogla platiti i eventualna kazna, odnosno dnevna parkirališna karta. Osim automata, iz Telekoma i Eccosa morat će dostaviti i stotinu "P" znakova, rezervne spremnike za kovanice, ali i 400 rola papira za ispis parkirališnih karata, piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo